Voeding tegen griep - Artikel Post - Artikel Marketing

Voeding tegen griep

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 280 | Aantal woorden: 795 | Datum: | 0 commentaar

Voeding tegen griep

Een beetje verhoging? Een loopneus, of juist verstopt? Zere keel, droge hoest of niezen? Zelfs al heb je nog zo´n gezonde levensstijl, niemand is er veilig voor: de griep.

Het is overal: het zit in de lucht, je krijgt het van collega´s of van die medereiziger uit de trein. Iedereen heeft wel eens last van de griep, maar hoe kom je er het snelst weer vanaf? Met de volgende voedingstips ben je binnen de kortste keren weer helemaal beter!

Pure chocola
Uit onderzoek blijkt dat pure chocola helpt tegen het hoesten. Chocola is stroperiger dan de meeste hoestmiddelen en zou daarom beter werken. In chocola zit theobromine en dit zorgt ervoor dat bepaalde zenuwen geblokkeerd worden. Dit zou er weer voor zorgen dat je hoestreflex stopt. Besef wel dat het pas effectief is in combinatie met andere ingrediënten die in medicijnen met cacao zitten. Hou je niet van pure chocola? Dan kan je natuurlijk altijd gewone hoestdrank proberen van bijvoorbeeld Natterman.

 

Veel blijven drinken
En dan doel ik voornamelijk op het drinken van water. Je lichaam heeft nu meer dan ooit genoeg vocht nodig om de vochtbalans op peil te houden. Niet zo´n drinker van water? Geen probleem, neem een citroenthee voor wat extra smaak. En nu je toch bezig bent, kun je er ook wat honing aan toevoegen. Smeert zo lekker de keel, wat erg fijn is als je een
vastzittende hoest hebt.

Griep helpt niet bij afvallen
Ja, je valt af als je griep hebt, maar niet op de goede manier. Bovendien zit het als je beter bent er zó weer aan! Er zullen een paar kilo’s afvliegen maar dat is voornamelijk vocht en spiermassa. Je vetpercentage en BMI zullen er waarschijnlijk niet van afnemen. Probeer daarom goed te blijven eten als je griep hebt, want je lichaam is keihard aan het werk om de infectie de baas te zijn. Voedingsmiddelen die je wellicht kunnen helpen bij de griep zijn gember, banaan, een kop thee of een geroosterd broodje of cracker als je maag niet veel kan hebben.

Als je de griep hebt, neem dan vooral rust zodat je lichaam kan herstellen en de infectie kan bestrijden. Neem wat van de genoemde voedingsmiddelen en kijk er niet van af op als je verloren kilo’s er weer aan zitten zodra je beter bent. Heb een beetje geduld en voor je het weet ben je er weer vanaf! 

Over de Auteur

Megan is een gezondheidsfreak en schrijft graag over van alles wat met gezondheid en het lichaam te maken heeft.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo