Voordelen stoppen met roken - Artikelpost

Voordelen stoppen met roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1041 | Aantal woorden: 827 | Datum: | 0 commentaar

 

Er zijn veel voordelen om te stoppen met roken. Deze voordelen zouden een reden kunnen zijn voor u om definitief te stoppen met roken. Ze zullen ervoor zorgen dat u genoeg motivatie heeft om door te gaan en u succesvol stopt met roken. Natuurlijk zijn dit algemene weetjes, vraag uzelf af wat voor u persoonlijke voordelen zullen zijn indien u stopt met roken.

Voordelen stoppen met roken # 1: Uw bloed is gedeeltelijk ´uitgeschakeld` door de sigaretten rook. Koolmonoxide, een giftig gas dat in elke sigaret te vinden is, bindt zichzelf met de rode bloedcellen. De koolmonoxide blokkeert de rode bloedcel en zorgt ervoor dat deze geen zuurstof kan transporteren. Roken vermindert de capaciteit om zuurstof te vervoeren met  15%. Wanneer u heeft besloten om te stoppen, zal uw lichaam dit herstellen en binnen 2 dagen weer op 100% functioneren.

Voordelen stoppen met roken # 2: De cocktail van chemicaliën, 3500, hebben verschillende zenuwen beschadigd in uw lichaam. Uw lichaam zal snel beginnen deze opnieuw aan te maken, met gevolg dat uw geur en smaak snel zullen verbeteren!

Voordelen stoppen met roken # 3: Veel rokers hebben een te hoge bloeddruk. Indien u stopt met roken zal deze op natuurlijke wijze dalen. Een hoge bloeddruk zorgt ervoor dat uw hart harder moet werken, iets wat zeker op een gemiddelde leeftijd fataal kan zijn omdat het vaak onopgemerkt blijft.

Voordelen stoppen met roken # 4: Van de mensen die de diagnose longkanker hebben, is het grootste gedeelte roker! De meeste mensen stoppen meteen met roken als ze deze diagnose te horen krijgen, wat toch aanduid dat stoppen mogelijk is! Stoppen reduceert uw kans op kanker aanzienlijk!

Voordelen stoppen met roken # 5: Tussen de 5 en 15 jaar na het gestopt te zijn met roken, is het risico op een beroerte terug gebracht naar het niveau van een niet-roker. Dit hangt natuurlijk ook af van andere factoren zoals uw dieet.

Voordelen stoppen met roken # 6: Gemiddeld sterven rokers 8 – 10 jaar eerder dan niet-rokers. Stoppen met roken op gemiddelde leeftijd zal de kans op ziektes aanzienlijk verminderen! Ongeacht de leeftijd, stoppen zal u meer opleveren dan door blijven gaan met roken!

Voordelen stoppen met roken # 7: Het welbekende rokershoestje zal verdwijnen nadat u bent gestopt met roken.

Voordelen stoppen met roken # 8: uw bloedcirculatie zal aanzienlijk verbeteren, er stroomt meer bloed door uw bloedvaten. Uw handen en voeten worden warmer en de grauwe kleur op uw gezicht verdwijnt.

Voordelen stoppen met roken # 9: U wordt fitter en heeft meer tijd over omdat u niet meer rookt. Dit klinkt misschien gek, maar reken eens 5 minuten voor elke sigaret die u rookt. Die tijd kunt u nu op een andere manier invullen, door bijvoorbeeld te gaan sporten of waar u dan ook zin in heeft.

Voordelen stoppen met roken # 10: De voorgaande voordelen waren vooral gericht op uw gezondheid. Het is bekend dat roken een slechte invloed op uw gezondheid heeft, dit staat immers op elk pakje. Jammer genoeg wordt dit toch vaak genoeg genegeerd, of brengt het toch niet de juiste motivatie met zich mee zodat u doorgaat met stoppen. Als u voor zichzelf een financieel overzicht maakt over wat het roken u kost, zult u al snel inzien dat dit een dure bezigheid is en zeker ook een motiverende factor!

Zoals u kunt lezen zijn er genoeg voordelen wanneer u beslist om te stoppen met roken. Makkelijk zal het zeker niet zijn en slechts een zeer klein percentage mensen slaagt erin zonder hulpmiddelen te stoppen met roken. Bent u overtuigd en klaar om te stoppen? Kijkt u dan eens naar de gemakkelijk stoppen met roken methode van Eric Eraly. Eric is al meerdere malen op tv verschenen om uitleg te geven over zijn programma. Wanneer u zich GRATIS inschrijft ontvangt u meteen video´s waarin u wordt uitgelegd waarom het u nog altijd niet gelukt is om te stoppen met roken.

Naast deze kunt u nog veel meer voordelen verzinnen, ook persoonlijker! Binnenkort verschijnt er een artikel over de hulpmiddelen die er zijn en over de bijwerken van het stoppen met roken. Neemt u gerust eens een kijkje op voordelen stoppen met rokenOver de Auteur

24 jaar en ex roker. Sinds kort actief als webdesigner en artikel schrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Stoppen met roken
Stoppen met roken

€ 15,99
Toon product

De opluchting
De opluchting

€ 15,00
Toon product

Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking
Allen Carr's Easy Way to Stop Smoking

€ 11,83
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo