FB pix Voordelen van stoppen met roken - Artikelpost

Voordelen van stoppen met roken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3900 | Aantal woorden: 484 | Datum: | 0 commentaar

Roken is iets dat net als het drinken van alcohol door veel mensen wordt gedaan. Hoewel het roken van een sigaret door veel mensen als lekker of ontspannend wordt ervaren, kleven er aan roken een heleboel nadelen. Zo kost roken een hoop geld, is het verslavend en heeft roken nadelige effecten voor de gezondheid. Zo is de conditie van een roker over het algemeen slechter dan van iemand die niet rookt en is er bij de roker sprake van een verhoogd risico op longziekten.

Stoppen met roken biedt veel voordelen. Zo wordt na het stoppen met roken de conditie binnen enkele dagen al weer beter. Door de grote schoonmaak waar de longen mee beginnen, worden de ademhaling en het uithoudingsvermogen merkbaar beter.

Ook is stoppen met roken goed voor de portemonnee. De prijs van een pakje sigaretten ligt rond de zeven euro. Zou u iedere dag een pakje sigaretten roken, dan kost roken per maand u al ruim tweehonderd euro. Berekenen we dit door op jaarbasis, dan bent u jaarlijks al meer dan tweeduizend euro aan het roken kwijt. Wanneer u stopt met roken dan kunt u dit geld mooi besparen.

Misschien wel de belangrijkste reden om te stoppen met roken is het feit dat u hiermee een vicieuze cirkel doorbreekt. Namelijk de vicieuze cirkel van de nicotineverslaving. Want wanneer een roker enige tijd niet rookt, dan treden er afkickverschijnselen op. Deze afkickverschijnselen verdwijnen weer wanneer er nicotine het lichaam inkomt, dus wanneer er een sigaret wordt opgestoken. Maar wanneer het nicotinepeil weer zakt, begint het hele verhaal weer opnieuw. Ontwenningsverschijnselen komen terug, en de roker moet weer een sigaret opsteken. De enige manier om deze cirkel te doorbreken is door te stoppen met roken.


Hulpmiddelen bij het stoppen met roken
U kunt op verschillende manieren stoppen met roken. Een manier die aan populariteit wint is stoppen met roken via acupunctuur. Acupunctuur werkt met naaldjes die op verschillende belangrijke punten van uw lichaam geplaatst worden. Via acupunctuur worden de ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken verminderd en wordt de wilskracht om de stoppen vergroot.

Om u geestelijk bij te staan bij het stoppen met roken is het boek “Stoppen met roken” van Allen Carr een aanrader. In dit boek wordt de werking van de nicotineverslaving uitgelegd en leert u anders naar het roken te kijken.

Andere hulpmiddelen die kunnen helpen zijn plaatsvervangende middelen zoals nicotinekauwgom, nicotinepleisters en zuigtabletten waar nicotine in zit. Deze hulpmiddelen kunnen u vooral helpen tijdens het minderen.

Over de Auteur

De auteur publiceert regelmatig tips voor het succesvol stoppen met roken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo