Voorkomen van voedselvergiftiging - Artikel Post - Artikel Marketing

Voorkomen van voedselvergiftiging

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: tommytom
Gezien: 874 | Aantal woorden: 538 | Datum: Wed, 26 Sep 2012 | 0 commentaar

Een groot gedeelte van de Nederlanders krijgt jaarlijks te maken met voedselvergiftiging. Dat is niet alleen erg vervelend, maar het had in de meeste gevallen zeer goed voorkomen kunnen worden. Voedselvergiftiging wordt veroorzaakt door bacteriën of toxines. Toxines zijn de gifstoffen die door de bacteriën achter gelaten kunnen worden op het besmette voedsel. In veel gevallen zal het zelfs zo zijn dat de bacteriën al lang niet meer in het besmette voedsel aanwezig waren, maar enkel de achtergelaten toxines verantwoordelijk zijn voor de klachten die bij voedselvergiftiging horen.

Symptomen voedselvergiftiging

De eerste symptomen van voedselvergiftiging kunnen al na enkele uren optreden. Diarree, braken en heftige buikpijn behoren tot de eerste klachten. Koorts kan daar in een later stadium ook bij horen. De syptomen van voedselvergiftiging zijn erg vervelend, maar gaan in de meeste gevallen binnen 1-3 dagen ook weer helemaal weg. Een behandeling is dan ook absoluut niet nodig. Toch gebeurd het in sommige gevallen dat de klachten langer aanhouden dan 3 dagen. Neem daarom contact op met een arts als de klachten langer aanhouden. Jonge kinderen (tot 5 jaar) en oudere mensen moeten extra voorzichtig zijn. Met het braken en de diarree verliest men heel veel vocht. Het is daarom zaak om bij een voedselvergiftiging altijd voldoende te blijven drinken om een eventuele uitdroging te voorkomen. Veel mensen denken dat een voedselvergiftiging simpel met een antibiotica te verhelpen is. Dit is niet waar. Afhankelijk van de bacterie kan het nodig zijn om antibiotica te geven, maar in de meeste gevallen trekken de symptomen van voedselvergiftiging vanzelf weer weg.

Voedselvergiftiging voorkomen

Voedselvergiftiging voorkomen is beter dan genezen. Alhoewel u er niet altijd invloed op kan uitoefenen, denk aan een bezoek aan een restaurant, is het goed om thuis de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot het voorkomen van voedselvergiftiging. Bewaar het voedsel altijd volgens de verpakking. Koel bewaren? Dan direct in de koelkast. Pas op met producten die over datum zijn. Voor het bereiden van het voedsel altijd goed de instructies opvolgen. Vooral bij vlees (kip) gaat het vaak fout doordat het voedsel niet gaar is. Let helemaal op bij kip op de barbecue. Snijdt het vlees eerst altijd even door om te kijken of het helemaal gaar is voordat u het opeet. Naast het op de juiste manier bewaren en bereiden van het voedsel doet u er verstandig aan om verschillende snijplankjes te gebruiken. Het snijplankje voor het vlees absoluut niet gebruiken om er groente op te snijden. Volg deze regels op voor in huis en de kans op besmetting die kan leiden tot een voedselvergiftiging zal sterk afnemen.



Over de Auteur

Tom

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[294 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[111 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo