Vrouwen willen zich beter kunnen ontharen - Artikelpost

Vrouwen willen zich beter kunnen ontharen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 905 | Aantal woorden: 383 | Datum: | 0 commentaar

Een tijd geleden heeft Vrouwonline in samenwerking met een fabrikant van scheerapparaten een ontharingsenquête uitgevoerd die aantoonde dat vrouwen nog niet tevreden zijn met het ontharen. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 96 procent vindt dat het scheren beter kan. Ongelukjes, een geïrriteerde huis en lastig bereikbare plekken worden als boosdoeners gezien. 

Ook wordt duidelijk dat de Nederlandse vrouw zich regelmatig onthaart. Er zijn 1600 vrouwen ondervraagd, waarvan meer dan 80 procent aangeeft zich wekelijks te scheren. Ongeveer 10 procent zou zich zelfs iedere dag van de haren ontdoen. Toch komen gênante momenten of ongelukjes met het scheren nog regelmatig voor bij de Nederlandse vrouw.

Maar liefst 60 procent heeft wel eens te maken met een scheerongelukje zoals een snijwond of branderige huid. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft last heeft van een gênante situatie. Hierbij kun je denken aan ongewenste haren die zichtbaar zijn of voelbare stoppels. Het blijkt namelijk niet eenvoudig om het bikinilijn ontharen goed te volbrengen.

Methoden van ontharing
Het onderzoek wijst uit dat het ontharen met behulp van een scheermes het populairst is. 50 procent kiest namelijk voor het scheermes, terwijl 20 procent een epileerapparaat gebruikt. Het blijkt dat vrouwen ook andere manieren zouden willen proberen, maar vaak niet goed op de hoogte zijn. Dames willen op sommige plekken het liefst permanent van hun haargroei af, alleen weten niet hoe.

Maar liefst 72 procent meldt niet bekend te zijn met de methoden van permanent ontharen. Omdat het ontharen niet altijd goed lukt, kiezen vrouwen ervoor om sommige dingen niet te doen. Meer dan 50 procent heeft een rokje niet aangetrokken omdat ze vergeten waren te scheren. Ook geeft twee op de vijf aan een bikinilijn te verhullen omdat er nog haren te zien waren.

Hierdoor wordt de bovenkleding bijvoorbeeld nog aangehouden. Ook omdat de oksels te veel stoppels bevatten of niet volledig onthaard waren.

Over de Auteur

De auteur schrijft over zeer uiteenlopende onderwerpen zoals gezondheid, gagdets en online marketing.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo