FB pix vruchtbare dagen - Artikelpost

vruchtbare dagen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2816 | Aantal woorden: 479 | Datum: | 0 commentaar

Om zwanger te worden is het als vrouw erg handig om rekening te houden van de vruchtbaarheid. Als vrouw ben je namelijk niet altijd even vruchtbaar. De kans om zwanger te worden wordt namelijk sterk beïnvloed door de maandelijkse cyclus en de daarbij behorende eisprong. Het is rond de eisprong, ook wel ovulatie genoemd, dat de vruchtbare dagen van een vrouw plaatsvinden. Gelukkig hoef je niet te gokken wanneer de eisprong plaatsvindt maar is het makkelijk mogelijk om je vruchtbare dagen te berekenen.

Waarom meerdere vruchtbare dagen

Zoals eerder gezegd vinden de meest vruchtbare dagen plaats rond de eisprong. Omdat de eisprong niet met zekerheid vastgesteld kan worden en van maand tot maand ook nog van tijdstip kan verschillen is het zo dat een vrouw in principe haast altijd een kans heeft om zwanger te worden. Het eitje dat vrijkomt bij de ovulatie blijft echter maar tussen de 12 en 24 uur “goed”. De eisprong kan echter ook een dag voor of na de berekende datum plaatsvinden, en met een veel kleinere kans ook nog op andere dagen. Dit is de eerste reden dat er vruchtbare dagen zijn, in plaats van 1 vruchtbare dag. Een andere reden hiervoor is de houdbaarheid van het zaad van de man. Doordat dit zaad in de baarmoeder, onder ideale omstandigheden, tot enkele dagen houdbaar blijft, en dus mogelijkerwijs een eitje kan bevruchten, kan de geslachtsgemeenschap al enkele dagen voor de verwachte eisprong plaatsvinden. Het zaad is dan immers al op de plaats van bestemming wanneer het eitje ontstaat.

Vruchtbare Dagen Berekenen

Rekening houden met al deze factoren zijn er enkele dagen in de maand/cyclus waarbinnen de kans om zwanger te worden groter is dan alle andere dagen, met behulp van enkele rekenregels of online calculator kunt u gemakkelijk deze vruchtbare dagen berekenen. U kunt ervan uitgaan dat de eisprong ongeveer twee weken voor het begin van de menstruatie begint. Vanwege de onzekerheid van deze datum en de houdbaarheid van het zaad van de man en het eitje van de vrouw, wordt het begin van de vruchtbare dagen op 3 dagen voor de berekende ovulatie gelegd en het einde van de vruchtbare dagen op 2 dagen na de berekende ovulatie. Voor vrouwen met een extreem lange of korte cyclus gelden deze regels voor het berekenen van de vruchtbare dagen niet. De eisprong gaat daarnaast vaak gepaard met een licht verhoogde lichaamstemperatuur, sommige vrouwen geven zelfs aan de ovulatie te ‘voelen’. Voor alle andere vrouwen raden wij aan de vruchtbare dagen te berekenen.Over de Auteur

Ik schrijf artikelen over werk, gezondheid en financieel gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo