FB pix Waar je op moet letten bij het kopen van een massagetafel - Artikelpost

Waar je op moet letten bij het kopen van een massagetafel

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 7743 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 1 commentaar

Als je van plan bent om als professioneel masseur aan de slag te gaan of gewoon om thuis regelmatig massages te geven, dan is een goede massagetafel onontbeerlijk. Een massagetafel is bedoeld om je patiënten in een zo comfortabel mogelijke positie te laten liggen tijdens de massage. Daarom krijgen deze tafels meestal de voorkeur op ergonomische massagestoelen, omdat de patiënt makkelijker kan ontspannen als hij helemaal uitgestrekt op zijn buik of op zijn rug ligt.

Zoals met vele producten, vind je ook massagetafels in alle vormen en prijzen. Daarom vind je hier een korte uitleg over waar je op dient te letten bij de aankoop van een massagetafel. De bedoeling is dat je een comfortabele, ergonomische massagetafel vindt die zowel voor jezelf als voor de patiënt goed aanvoelen.

De typische kenmerken van een massagetafel zijn de volgende : de tafel is zeer makkelijk schoon te maken, de bovenkant van de tafel heeft een soort zachte vulling en er is een ergonomische hoofdsteun voorzien. Deze tafels komen in twee vormen : statisch en draagbaar. Dikwijls horen er ook orthopedische kussens bij, die je toelaten de patiënt in de juiste positie te leggen.

De afmetingen

De afmetingen van de tafel worden bepaalde door de grootte van de masseur, want het is zeer belangrijk dat zij makkelijk kunnen werken. Daarom mag de tafel nooit hoger komen dan de heup van de masseur.

Wat de breedte van de massagetafel betreft zijn er een aantal factoren waarmee men rekening dient te houden :
- Het is een absolute voorwaarde dat de tafel voldoende breed is, zodat de patiënt er goed ontspannen op kan rusten.
- Het is ook belangrijk dat de masseur goed aan de patiënt kan. Daarom mogen grote masseurs gerust een bredere tafel nemen, terwijl masseurs die klein van gestalte zijn beter een smallere tafel nemen.
- Houd ook rekening met de afmeting van de ruimte waarin de tafel zal gebruikt worden.
- Als de tafel veel opgeplooid en verplaatst moet worden, neem je beter ook zo smal mogelijk. Dan weegt hij minder en de kans is groter dat je makkelijk plaats zult vinden om hem neer te zetten.

De stevigheid

Die wordt grotendeels bepaalde door de pootjes onder de massagetafel. De tafel moet altijd zeer stabiel staan en mag nooit wiebelen. Zorg dat je goed weet wat het maximaal toegelaten gewicht op je tafel is, en ga daar nooit boven.

De vulling

De vulling bovenop de massagetafel is ook belangrijk, want zij zal voor een groot deel het comfort van je patiënt bepalen. De kwaliteit van de vulling wordt niet zozeer bepaalde door de dikte, maar wel door de densiteit, dit kun je enkel testen door er zelf eens op te gaan liggen.

Over de Auteur

Lode is zelf een ervaren masseur en heeft een website opgericht waar u alle informatie vindt over de verschillende soorten massage die bestaan, en over alle adressen waar u een massage kunt krijgen of waar u zelf een massagecursus kunt volgen.

De website vindt u hier.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo