Waar komt die angst voor de tandarts toch vandaan? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waar komt die angst voor de tandarts toch vandaan?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 177 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

Ook in de hedendaagse samenleving ervaren veel mensen nog steeds angst voor de tandarts. Dat ervaart onze praktijk in Hoofddorp ook. Waar komt die angst toch vandaan? Ook al is de techniek enorm verbeterd de laatste tijd waardoor men geen horrorverhalen meer heeft over de manieren van behandeling zoals in de vorige eeuw, blijft er toch een soort voorzichtigheid bestaan onder de mensen.

Angst voor de tandarts bij kinderen

Angst voor de tandarts bij kinderen ligt net iets anders dan bij volwassenen. Wel is er een verband gelegd tussen het regelmatig bezoeken van de arts op jonge leeftijd en een prettiger gevoel bij het bezoeken van de praktijk op latere leeftijd. Gewenning speelt hier een grote rol in. Als het kind op vroege leeftijd al voorbereid wordt, heeft het later niets te vrezen.

Angst voor de tandarts bij volwassenen

Zo’n 40% van de volwassenen heeft nog steeds angst voor de tandarts. Onze tandarts in Hoofddorp heeft een speciale regeling bij mensen die zich niet op hun gemak voelen. Wij nemen dit serieus. Van tevoren nemen wij de tijd om even te spreken over waarom jij zo bang bent voor het bezoek. Hierna gaan wij stap voor stap het zelfvertrouwen verbeteren zodat de angst wegebt.

Wat doet een angsttandarts?

Een angsttandarts zoals die in Hoofddorp is een specialist in het behandelen van patiënten die regelmatig zich niet op hun gemak voelen bij het bezoek aan de tandarts. Het gaat zelfs zo ver dat sommigen liever niet beginnen aan het maken van een afspraak. Dit is iets wat wij willen voorkomen omdat het er juist toe leidt dat de problemen blijven liggen.

Wat kunt u zelf doen?

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen voordat je een afspraak maakt bij de tandarts in Hoofddorp voor bijvoorbeeld een reguliere controle. Zo goed als elke rustgevende oefening (ademhalingsoefening, meditatie) werkt ook op het bezoek aan de praktijk.

Vervolgens is het belangrijk om een angsttandarts in te schakelen. Deze is een specialist in het behandelen van mensen die bang zijn voor het bezoek. Vertel ook van tevoren dat je hier last van hebt, dan kan hij/zij zich erop voorbereiden en de nodige stappen nemen om u zo veel mogelijk op je gemakt te stellen.Over de Auteur

Tandartsenpraktijk Floriande is een centrum voor orthodontie. Alle tandheelkundige specialisten zijn onder één dak verzameld waardoor je voor alle tand gerelateerde diensten hier terecht kunt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo