Waarom een goede mondverzorging belangrijk is - Artikelpost

Waarom een goede mondverzorging belangrijk is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 541 | Aantal woorden: 420 | Datum: | 0 commentaar

Goed je tanden poetsen, anders krijg je gaatjes. Dat is wat mijn ouders en waarschijnlijk heel veel andere ouders tegen hun kinderen zeggen voordat ze naar bed gaan. Gaatjes zijn erg vervelend en in mijn ogen is niets zo vervelend als kiespijn. Als ik me dat gevoel herrinner krijg ik nog steeds kippenvel en dat terwijl ik al zeker 10 jaar geen gaatje meer gehad heb.

Maar tanden poetsen alleen is niet genoeg voor een goede mondverzorging. Je kunt voedselresten die tussen je tanden achterblijven met een tandenstoker verwijderen of wanneer de ruimte tussen je tanden erg klein is flossdraad gebruiken.

Ook is het verstandig om niet alleen je tanden goed te poetsen, maar ook het tandvlees goed te onderhouden. Een goede mondverzorging is niet alleen belangrijk bij het voorkomen van gaatjes, maar draagt ook bij aan een frisse adem.

Een slechte adem of halitose wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die op het achterste gedeelte van de tong achterblijven. Die producten zwavel en dat ruikt onaangenaam. Halitose heb je wanneer je eigenlijk continu en slechte adem hebt. Het gaat niet vanzelf weg, maar is wel eenvoudig op te lossen. Voor de oplossing kun je een afspraak maken bij een mondhygienist.

Het gaat dus niet alleen om tanden, maar ook om tandvlees. Gezond tandvlees herken je aan een roze kleur dat strak om de tanden heen ligt. Het bloedt niet wanneer je je tanden poetst. Het is ook niet de bedoeling dat je te krachtig poetst. Als je dat wel doet kan het tandvlees ontstoken raken en kunnen de tandhalzen gevoelig worden.

Goed poetsen doe je 2 keer per dag en minimaal 2 minuten met een fluoride tandpasta. Je werkt zorgvuldig alle tanden en kiezen en het tandvlees af met een zachte tandenborstel. Mondspoelmiddel kan het verwijderen van tandplak makkelijker maken, maar is absoluut geen vervanging voor tandenpoetsen, flossen en de tandenstoker.

Wil je meer weten over hoe jij je mond en gebit goed kunt verzorgen? Dan kun je natuurlijk altijd een afspraak maken bij een mondhygienist bij jou in de buurt. Er zijn inmiddels zo'n 1500 praktijken voor mondhygiene in Nederland.Over de Auteur

Praktijk voor Mondhygiene - Ingrid van Oploo - werkt met een team van drie mondhygiënisten. Mondhygiënist is een op HBO afgestudeerde paramedicus die actief is in de tandheelkunde. Het is een beschermde titel met een eigen opleiding. Ingrid van Oploo is mondhygienist in Breda en omgeving. Het team bestaat o.a. uit mondhygienisten die gespecialiseerd zijn in de mondverzorging voor kinderen. Het adres is:

Nieuwe Dreef 37
4851 BR
Ulvenhout
076-5611049

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo