FB pix Waarom je zou kunnen beginnen vegetarisch te koken - Artikelpost

Waarom je zou kunnen beginnen vegetarisch te koken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 181 | Aantal woorden: 1022 | Datum: | 0 commentaar

VegetarischeKookboeken.com is een nieuwe website die het vegetarische eten wil stimuleren. Een van de manieren waarop de site dit doet is door verschillende kookboeken onder de aandacht te brengen die het makkelijk maken om te beginnen met vegetarisch te koken.

 

Een van de dingen die de site dus zeker ook wil doen is vegetarische kookboeken voor beginners onder de aandacht te brengen.

 

Maar waarom is vegetarisch koken nu zo interessant?

 

Het dieet dat we kiezen, heeft invloed op alle aspecten van onze gezondheid en op ons milieu. Mensen met verschillende achtergronden en culturen hebben ervoor gekozen om vegetariër te worden, en het dieet wordt snel mainstream. Sommigen suggereren zelfs dat de vraag niet langer zou moeten zijn: "Waarom ben je vegetariër of veganist?" maar: "Waarom ben je niet?"

Onderzoek heeft het vegetarische dieet gekoppeld aan een lang leven. “Volgens een studie van Loma Linda University leven vegetariërs ongeveer zeven jaar langer en veganisten ongeveer vijftien jaar langer dan vleeseters”. (Wikipedia)

Een vegetarisch of veganistisch dieet, wanneer het bestaat uit voedzaam volwaardig voedsel, heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid. Om een goede gezondheid te garanderen, is het niet voldoende om alleen voedingsmiddelen te selecteren die geen dierlijke producten bevatten. Sommige van de best verkochte koekjes zijn tenslotte veganistisch! Groenten en fruit zijn altijd een betere keuze om de hunkering naar zoetigheid te stillen.

Naast het beschermen van onze gezondheid, helpt het kiezen van een vegetarisch dieet het milieu. In onze zoektocht om 8 miljard mensen op onze planeet van voedsel te voorzien, moeten we onze watervoorziening, de kwaliteit van onze lucht en de onderlinge verbondenheid van het leven beschermen.

 

Enkele Veelgestelde vragen over redenen om te kiezen voor een volwaardig, plantaardig dieet

 

Is het waar dat vegetariër worden de opwarming van de aarde kan helpen verminderen?

Als de huidige voedingsgewoonten en -trends zich voortzetten, zullen we tegen 2050 een toename van 51% ervaren in de huidige niveaus van milieukenmerken zoals de uitstoot van broeikasgassen, CO2, stijgende temperaturen en een grotere ecologische voetafdruk in verband met voedselproductie.

Deze factoren zijn gebaseerd op de huidige trends in de groei van de wereldbevolking en op het feit dat naarmate de bevolking rijker wordt, mensen geneigd zijn meer vlees te eten. Tussen nu en 2050 zou een wereldwijde omschakeling naar diëten die veel minder afhankelijk zijn van vlees en veel meer van groenten, fruit en ander plantaardig voedsel, de voedselgerelateerde uitstoot van broeikasgassen met tweederde kunnen verminderen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van vegetariër worden?

Volgens een publicatie van de Harvard Medical School: "Plantaardig eten wordt erkend als niet alleen qua voedingswaarde voldoende, maar ook als een manier om het risico op veel chronische ziekten te verminderen.". In een van de grootste onderzoeken waarin gegevens werden gecombineerd van vijf onderzoeken met meer dan 76.000 deelnemers, hadden vegetariërs 25% minder kans om te overlijden aan een hartaandoening. Onderzoek suggereerde ook dat een overwegend plantaardig dieet het risico op diabetes type 2 met 50% zou kunnen verminderen.

Redenen genoeg dus om te gaan voor vegetarisch koken!Over de Auteur

webmaster Vegetarische Kookboeken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo