Waarom jij de slaap niet kan vatten..
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Janwillemhar1990 | Via Artikel Post
Gezien: 552 |
Aantal woorden: 906 |
Datum: Thu, 2 Apr 2020 |
0 commentaar
In veel gevallen is dit een gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Je hebt veel aan je hoofd, chronische pijnen of andere problemen die je in de weg zitten. Maar vaak genoeg is de oorzaak je ook helemaal niet duidelijk. Of heb je in ieder geval niet het idee dat een bepaalde factor, die je slechts als irritatie ervaart, in werkelijkheid het echte probleem is. Denk hier daarom niet te lichtzinnig over, want je hebt je nachtrust hard nodig! Slaap je niet goed, dan is je focus overdag miniem. En je humeur helaas vaak ook. Dat wil je anderen en jezelf toch niet aandoen?
We hebben een lijstje gemaakt met mogelijke oorzaken van je gebrekkige nachtrust. Misschien herken je hier wel iets in!
Partner
Wellicht is één van jullie tweeën heel goed in snurken. Of woelen tijdens het slapen. Daar kan de ander dan weer wakker van gaan liggen. Mocht de een dit ervaren, dan zou je dat in een evenwichtige relatie goed moeten kunnen bespreken. En dan bedoelen we dus op een manier waarbij niemand zich gekwetst voelt In het uiterste geval zou (tijdelijk) apart slapen een remedie kunnen zijn. Evenals het zoeken naar een meer permanente oplossing, uiteraard. Een behandeling tegen snurken, bijvoorbeeld.
Tijd
Ben jij heel ijverig en wil je zoveel mogelijk gedaan hebben op een dag, ongeacht het beperkte aantal uren dat je tot je beschikking hebt? Dat siert je! Maar het is ook een heel erg slecht idee.Dat betekent namelijk dat je te weinig tijd overhoudt voor een degelijke nachtrust. Een paar uren ervan af snoepen is dan ook nooit of te nimmer aan te raden. Je zult merken dat je je verantwoordelijkheden een stuk beter aankunt zodra je rond de acht uur geslapen hebt. Laat dit dan ook altijd je streven zijn!
Schermen
In dit digitale tijdperk voelen we ons maar wat aangetrokken tot de informatie die we binnen handbereik hebben. En onze vrienden, uiteraard! Maar ga hier niet te lang mee door. Dat geldt dus voor telefoons, tablets, laptops, pc monitoren en televisieschermen. Want je ogen - en daardoor je brein - blijven nog te lang alert wanneer je hier te lang naar blijft kijken. We bevelen je daarom ook van harte aan om ruim op tijd te stoppen met het browsen, swipen en ouderwets kijken naar welk beeldscherm dan ook. Slaap je een stuk lekkerder van.
Cafeïne
Koffie? Frisdrank? Heerlijk! Maar wel met mate natuurlijk. Zeker als je nog de trein naar Dromenland wilt halen. Want dat gaat niet zodra je zo hyper bent. Beter is het daarom om geen cafeïne of suiker tot je te nemen vlak voordat je wilt gaan slapen.
Stress
Kopzorgen en angsten kunnen je op vele manieren belemmeren. Ook in je slaap merk je dat. Het beste is daarom om ook wat aan lichaamsbeweging te doen. Misschien is sporten echt iets voor je of doe je daar al aan. Misschien iets vaker? Dan raak je ook uitgeput genoeg om te kunnen slapen, wat je ook maar dwarszit. En even een blokje omgaan voordat je tussen de lakens kruipt kan ook wonderen doen.
Bed
Wellicht voldoet je ledikant niet meer aan jouw eisen en voorkeuren. Dat merk je wel wanneer je niet recht ligt. Dit is een vereiste om goed te kunnen slapen; om je geest in balans te krijgen, moet je lichaam dat ook zijn. Je matras en je hoofdkussen zijn hierin belangrijke factoren. Zijn deze perfect op je lichaam afgesteld maar kun je alsnog niet een aangename lighouding vinden? Dan ben je toe aan een nieuwe lattenbodem. Bijvoorbeeld eentje van Swissflex, die je letterlijk en figuurlijk in elke positie die je maar wenst kunt zetten.
Over de Auteur
Hopelijk lukt het je om je slaapprobleem te identificeren en op te lossen. Droom lekker!
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen