FB pix wat ga je doen als je maag de baas speelt? - Artikelpost

wat ga je doen als je maag de baas speelt?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1368 | Aantal woorden: 553 | Datum: | 0 commentaar

 

Brandend maagzuur is één van die zaken die liever niet hebt na een nachtje stappen. Maar vaker dan gewenst kom het toch opdagen...

Wat is brandend maagzuur?

Brandend maagzuur ontstaat wanneer maagzuur in de slokdarm terecht komt. Er zijn verscheidene redenen waarom maagzuur in de slokdarm terecht kan komen waar ik later meer over vertel...

wanneer maagzuur in de slokdarm terecht komt ontstaat het bekende en irritante brandende gevoel in de keel. Hier heb jij vast en zeker wel ervaring met , toch? Wel ik kan je vertellen hoe het komt dat maagzuur in de slokdarm pijn doet en maagzuur in de maag geen pijn doet.

Velen weten dit namelijk dit. De maag heeft onder de pariëtale cellen (welke maagzuur produceren en uitscheiden) een mucus of slijm laag die de functie heeft om jouw maagwand te beschermen van maagzuur.

Zo kun je voldoende maagzuur produceren zonder dat je een brandende pijn in de maag krijgt. In de slokdarm zit het volledig anders.

De slokdarm is een transportorgaan en geen verteringsorgaan zoals de maag. De slokdarm heeft dus geen slijmlaag die het weefsel beschermd tegen maagzuur met als gevolg dat je een pijnlijk en branderig gevoel waarneemt...

hoe ontstaat brandend maagzuur?

Brandend maagzuur ontstaat niet zozeer door te veel maagzuur maar door een slecht werkende sluitspier in de slokdarm. Heb je teveel maagzuur maar werkt je sluitspier goed dan zal geen maagzuur in de keel terecht komen en heb je geen pijn.

Heb je te weinig maagzuur en werkt je sluitspier in de slokdarm onvoldoende? Dan zal je juist wel maagzuur in de keel krijgen.

De grootste oorzaak is dan ook te weinig maagzuur inplaats van te veel maagzuur. Ja! Hoe raar het ook kan klinken. Het is vrij logisch.

Maagzuur verteerd voeding waardoor het goed opgenomen kan worden in de darmen. Zo krijgt het lichaam alle stoffen en voedingsmiddelen die het nodig heeft om alle organen werkende te houden. Heb je te weinig maagzuur dan zullen bepaalde organen niet goed meer werken. Onder andere de sluitspier in de slokdarm.

Gebeurt dit, dan kan het kleinste spatje al in de slokdarm terecht komen en voor klachten zorgen... Zorg er dus voor dat je voldoende maagzuur produceert.

Hoe stop je maagzuur in de keel?

Door de sluitspier in de slokdarm te verstevigen. Dit kun je niet met “keelspieroefeningen” doen maar wel met de juiste voedingsmiddelen.

Stop met roken, drink minder alcohol, chocolade en geraffineerde koolhydraten en je sluitspier zal al veel beter functioneren.Over de Auteur

Hallo

Mijn naam is Eddy en ik hoe van parkieten en hoe me bezig met internet in mijn vrije tijd. Ik heb kennis van velen onderwerpen en hoed me er graag met bezig.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Intoleran DAO Plus Spijsverteringsenzymen - 50 capsules | Voedingssupplement bij DAO-gebrek | 30.000 HDU Enzym Diamine Oxidase (DAO) | Vitamine C & Quercetine | Maagzuur resistente coating
Intoleran DAO Plus Spijsverteringsenzymen - 50 capsules | Voedingssupplement bij DAO-gebrek | 30.000 HDU Enzym Diamine Oxidase (DAO) | Vitamine C & Quercetine | Maagzuur resistente coating

€ 29,95
Toon product

Sandoz Pantoprazol 20mg Tabletten - 3 x 14 tabletten
Sandoz Pantoprazol 20mg Tabletten - 3 x 14 tabletten

€ 15,41
Toon product

Rennie Pepermunt kauwtabletten bij brandend maagzuur, 96 stuks
Rennie Pepermunt kauwtabletten bij brandend maagzuur, 96 stuks

€ 13,89
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo