Wat iedereen moet weten over kalknagels - Artikelpost

Wat iedereen moet weten over kalknagels

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1600 | Aantal woorden: 443 | Datum: | 0 commentaar

Kalknagels is een aandoening dat vaak voorkomt. Dit verschijnsel wordt ook wel schimmelnagels genoemd omdat de vinger- of teennagel geïnfecteerd is met schimmel. Het gevolg hiervan is dat de nagel afbrokkelt en soms helemaal loslaat. Normaal gesproken doen een verspreiding van schimmels geen pijn.

Symptomen

Schimmelnagels zijn te herkennen aan witgele, groene of zelf bruine nagelranden. Rondom de nagel kunnen zich op de vingers of handpalmen daarnaast ook vervelling met blaasjes ontstaan. Dit komt niet door het werk van de schimmel, maar door een bepaalde gevoeligheid op de kalknagels.

Ontstaan

Kalknagels ontstaan doordat schimmels die op de huid of onder de nagelrand zit, de huid of nagel doordringt. Er treed dan een infectie op. De omstandigheden die schimmels vrij spel geven is vocht en warmte. Daarnaast zijn nagels met beschadigingen vatbaarder voor infecties. Beschadigingen van nagels treden bijvoorbeeld op tijdens sporten of het dragen van schoenen die knellen.

Hygiëne

Wanneer je voeten wast, probeer dit te doen zonder zeep. Spoel daarna je voeten goed af zodat er geen resten van zeep achterblijven. Zorg bovendien dat je je voeten, ook tussen de tenen, goed droog houdt.

Zorg dat je elke dag goed ventilerende, niet te krappe schoenen draagt. Daarnaast is het noodzaak om schone, katoenen of wollen sokken te dragen. Let op het dragen van slippers in ruimtes waar veel mensen op blote voeten lopen. Voorbeelden hiervan zijn doucheruimtes en zwembaden.

Medicijnen

In de praktijk blijkt dat een kwart van de gevallen van de schimmelnagels antischimmelpillen niet werken. Daarom wordt vaak een kalknagelbehandeling aangeraden die een harde nagel effectief doordringt. Sommige producten vereisen het vijlen van nagels voordat de behandeling begint. Andere behandelingen is het vijlen niet nodig door een zogeheten ‘Transactive Technologie’. Een goed voorbeeld hiervan is Excilor. Door middel van lipiden en biotine wordt tijdens de behandeling ook de nagel gedurende de behandeling verzorgd.

Voor meer informatie over de behandeling van kalknagels is het raadplegen van uw huisarts altijd raadzaam.

 Over de Auteur

De auteur is gespecialiseerd in artikelen binnen de gezondheidsector.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

De nummer 1 tegen schimmelnagels! - HFL - Laboratories - Solution Spray - 50ml + Dadi'Oil Nagelriem Olie - 3.75ml - Kalknagel Spray - Schimmelnagel Spray - Nagelriem Olie - Nagelverzorging
De nummer 1 tegen schimmelnagels! - HFL - Laboratories - Solution Spray - 50ml + Dadi'Oil Nagelriem Olie - 3.75ml - Kalknagel Spray - Schimmelnagel Spray - Nagelriem Olie - Nagelverzorging

€ 20,99
Toon product

Nagelknipper voor kalknagels en teennagels - nageltang met extra grote opening - zwart
Nagelknipper voor kalknagels en teennagels - nageltang met extra grote opening - zwart

€ 9,95
Toon product

XYZ Goods - Set van 3 Zwarte Nagelknippers -  Tegen Kalknagel - Teennagelknipper - Nagelschaar - Nageltang - Anti-Slip - Verschillende Maten
XYZ Goods - Set van 3 Zwarte Nagelknippers - Tegen Kalknagel - Teennagelknipper - Nagelschaar - Nageltang - Anti-Slip - Verschillende Maten

€ 10,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[179 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo