Wat is de ziekte van Wegener? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is de ziekte van Wegener?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 494 | Aantal woorden: 423 | Datum: | 0 commentaar

De meeste mensen zullen niet of nauwelijks gehoord hebben van de ziekte van Wegener. Toch is het een bekende ziekte, waarbij ontstekingen van de wanden van de kleine bloedvaten optreden. De ziekte van Wegener is een auto immuunziekte en vernoemd naar Friedrich Wegener (een Duitse patholoog die overleed in 1990). De ziekte werd voor het eerst door Friedrich beschreven in de jaren 30. De ontstekingen die optreden bij de ziekte van Wegener, kunnen in meerdere organen optreden en zullen leiden tot het afsterven van orgaanweefsels. Daarnaast zullen er ophopingen van ontstekingscellen optreden in veel verschillende organen, onder andere neus, longen en nieren. De ziekte wordt in vele gevallen in vroeg stadium nog niet opgemerkt, waardoor bestrijding in vroege fase erg lastig is.

Symptomen van de ziekte van Wegener
De symptomen van de ziekte van Wegener zijn in het begin weinig opvallend en uiten zich doorgaans middels een verkoudheid of koorts. Daarnaast kan er vermoeidheid optreden in combinatie met gewichtsverlies. Deze symptomen zijn vrij algemeen en zullen daarom ook niet snel in verband worden gebracht met Wegener. Anders symptomen kenmerken zich door problemen met de bovenste luchtwegen, neusverstoppingen- en bloedingen. Wanneer er sprake is van een combinatie van deze symptomen, kan er bij de arts het vermoeden ontstaan dat het gaat om de ziekte van Wegener.

Diagnose van de ziekte van Wegener
De diagnose van de ziekte van Wegener is erg lastig te stellen. De symptomen zijn hier de voornaamste reden van, aangezien deze zoals aangegeven weinig kenmerkend zijn. Daarnaast is de ziekte van Wegener bijzonder zeldzaam, wat een eventuele diagnose niet makkelijker maakt. Om een goede diagnose te kunnen stellen, is het belangrijk dat de arts aan de hand van de symptomen verder onderzoek laat doen. Dit kan middels een weefsel onderzoek, middels een biopsie.

Behandeling
Helaas kan de ziekte van Wegener niet worden genezen. Wel is het mogelijk om de ziekte te onderdrukken, middels medicatie. Medicatie verschilt per patiënt. Het kan voor een patiënt lastig zijn om te leven met de symptomen, maar dit is zeker mogelijk.

Over de Auteur

RB Online geeft informatie over onder andere medische aandoeningen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo