Wat is de ziekte van Wegener? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is de ziekte van Wegener?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 317 | Aantal woorden: 571 | Datum: | 0 commentaar

Bij de ziekte van Wegener vertonen kleine bloedvaten ontstekingsreacties. Het is een soort ontsteking van een ader. Het celweefsel in beroerde delen van het lichaam en in de organen sterft dan af. De ontstekingscellen gaan dan eveneens samenvoegen tot een groep. De ziekte van Wegener is vernoemd naar de Duitse patholoog Friedrich Wegener. De ziekte werd voor het eerst in 1939 door deze patholoog beschreven. De ziekte wordt in het begin bijna niet herkend doordat het in veel verschillende organen kan beginnen. De ziekte van Wegener begint met koorts, een langdurige verkoudheid, afvallen, vermoeidheid en een slecht algeheel gevoel.

Welke lichaamsdelen vertonen de ontstekingen?

De neus, bijholten, longen en de nieren vertonen vaak ontstekingsreacties. Tevens komen vaak terugkerende ontstekingen van de ogen, de maag en het orgaansysteem voor. De aderontsteking ontstaat vanzelf en komt voor bij volwassen personen en jonge mensen. Het duurt vaak langer dan een jaar voordat er een correcte diagnose kan worden gesteld doordat de kwalen erg divers zijn.

Is de ziekte van Wegener een immuunziekte?

Bij iedere patiënt komt een meerdere vormen van ontstekingen voor. Dit zijn onder andere oorontsteking en verlies van gewicht. Niet aan al de verschijnselen hoeft te worden voldaan. Het is niet bekend wat de aderontsteking toebrengt. Het wordt momenteel gezien als een immuunziekte tegen het lichaam. Het immuunsysteem wendt zich tegen het eigen lichaam.

Hoe wordt de diagnose van de ziekte van Wegener gesteld?

De diagnose wordt gesteld door de bezinking van het bloed te bekijken, is deze te hoog dan kunnen er ontstekingen in het lichaam van de patiënt actief zijn. Foto’s van de longen kunnen sinussen en granulomen laten zien. Het aanwezig zijn van rode bloedcellen en eiwitten kan eveneens worden onderzocht. Vooralsnog is de Wegener ziekte nog niet te genezen. Ontstekingsreacties  kunnen echter wel worden afgewend en in toom gehouden worden met aangepaste voeding en medicijnen.Over de Auteur

Hoi

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo