De introductie van droogijs - Artikel Post - Artikel Marketing

De introductie van droogijs

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: ICSdryice
Gezien: 1020 | Aantal woorden: 558 | Datum: Fri, 15 Feb 2013 | 0 commentaar

In de keuken en bij het transport van verschillende middelen wordt droogijs steeds populairder. Droogijs is een stof die eerst vooral op scheikundig gebied werd gebruikt maar nu ook op verschillende andere manieren kan en wordt gebruikt. Omdat hierdoor steeds meer mensen met deze stof zijn gaan werken en zelf eigenlijk niet goed weten dat het gebruik van droogijs ook gevaren met zich meebrengt en sommige mensen zelfs niet weten wat het voor stof is, heb ik dit allemaal voor je uitgewerkt.
De drie gevaren van droogijs

- Wanneer je kookt met scheikundige stoffen heet dit moleculair koken, dit begrip leg ik later verder uit. Je kan daarbij ook gebruik maken van droogijs maar wanneer je dat te veel doet kan dit slecht zijn voor je gezondheid. Je kan er hoofdpijn van krijgen en ligt van worden in je hoofd. Kijk dus uit dat je het niet in te grote mate aan je eten toevoegt. -
- Omdat droogijs zo verschrikkelijk koud is, is het gevaarlijk ermee in aanraking te komen zonder jezelf goed te bescherming. Je kunt daar namelijk lelijke wonden aan overhouden. Draag dus altijd bescherming wanneer je met droogijs in aanraking komt.
- Kijk goed uit dat je droogijs niet zomaar met andere verschillende stoffen mengt. Laat je, voordat je er mee te werk gaat, eerst goed informeren over de stof. Het kan namelijk zo zijn dat droogijs, wanneer het met andere stoffen in aanraking komt, gevaarlijke reacties geeft.

Typerend voor droogijs

Droogijs is een stof die bestaat uit bij elkaar gedrukte koolstofdioxide, dit wordt ook wel CO2 genoemd. De dingen die droogijs typeren zijn dat het een stof is dat geurvrij, niet giftig, kleurloos en smaakvrij is.  Verder typeert droogijs zich door dat het een vaste gasvorm is die zich kenmerkt door de koelcapaciteit tot -80. Dit is wel drie maal zo koud als de koelcapaciteit van water.  Door deze kenmerken zou je niet snel denken dat het een gevaarlijke stof is. Toch is het dat wel.

Vries transport met droogijs
Zoals ik net al noemde kan droogijs gebruikt worden bij het vervoeren van verschillende spullen. Wanneer spullen koel moeten worden vervoert wordt er gebruik gemaakt van het middel vries transport. Vries transport zie je vaak terug in de medische wereld, wat ze dan vervoeren zijn vloeistoffen, menselijke botten en menselijke organen.

Moleculair koken met droogijs

Moleculair koken is het gebruik maken van scheikundige stofjes wanneer je kookt. Je kunt ook moleculair koken met droogijs. Het wordt steeds geliefder onder de mensen, zeker op culinair gebied is het een hele ontwikkeling.

Over de Auteur

ICS Dry Ice is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd op het gebied van droogijs. Denk daarbij aan vries transport, moleculair koken en droogijs express diensten. Het bedrijf is gevestigd in Kaatsheuvel. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo