Wat is hydrocultuur? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is hydrocultuur?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: LoraineQuel
Gezien: 1155 | Aantal woorden: 400 | Datum: Thu, 22 Mar 2012 | 0 commentaar

Er is sprake van hydrocultuur wanneer planten in water worden gekweekt, waarbij er gebruik wordt gemaakt van noodzakelijke voedingsstoffen. Deze wijze van kweken wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Deze kweekmethode is niet alleen veelgebruikt bij het kweken van kamerplanten, maar wordt ook voor groenteteelt in de kassen regelmatig ingezet. Het grootste voordeel van hydrocultuur is dat het makkelijk is om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te doseren. Daarnaast is één van de andere bijkomende voordelen dat het eenvoudiger is om middels hydrocultuur bepaalde schimmels en bacteriën buiten de deur te houden.

 

Planten die gekweekt worden middels hydrocultuur zullen een andere wortelsoort hebben dan planten die niet via hydrocultuur worden gekweekt. De reden hiervoor is dat water minder zuurstof bevat dan de ook veelgebruikte potgrond. De planten die gekweekt worden, passen zich hierop aan door andere wortels te ontwikkelen die uit het water voldoende zuurstof op kunnen nemen. De wortels van dergelijke planten vertonen minder vertakkingen, en hebben juist lange en fijne haarwortels zonder wortelharen.

 

Kamerplanten die middels hydrocultuur worden gekweekt, kunnen gekweekt worden in speciale plantenbakken. Het onderste gedeelte van deze plantenbakken wordt gevuld met water. In dit water zullen de voedingsstoffen zitten voor de planten. Het bovenste deel van de plantenbakken is gevuld met de ieder welbekende bruine klei korrels. De wortels die in de plantenbak groeien, kunnen dan ook zuurstof uit de lucht opnemen. Al deze plantenbakken zijn voorzien van een meter voor de waterstand. Zodra het waterpeil lager is dan een x punt, zal het water aangevuld moeten worden. Omdat hydrocultuur geen intensieve zorg nodig heeft, staan dergelijke planten voornamelijk in gebouwen van bedrijven en kantoren.Over de Auteur

Hoogendoorn Projectbeplanting verkoopt hydrocultuur planten en onderhoudt deze ook voor bedrijven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo