Wat is medische thermografie - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is medische thermografie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Niels78
Gezien: 541 | Aantal woorden: 410 | Datum: Mon, 16 Nov 2015 | 0 commentaar

Medische thermografie is een onderzoeksvorm, die wordt gebruikt om kwaadaardige symptomen vroegtijdig te kunnen opsporen. Andere onderzoeksmethoden zijn vaak pijnlijk, zoals Mammografie of het afnemen van een biopt. Soms komt er een chirurgische ingreep aan te pas om beter in beeld te krijgen wat er met de patiënt aan de hand is. 'Thermo' staat voor 'warmte'. Bij medische thermografie wordt gewerkt met infrarood licht. Er wordt dwars door de patiënt heen gekeken, om het zomaar even te zeggen. Toch is het weer anders dan bijvoorbeeld bij een röntgenfoto.

Waar wordt Medische thermografie gebruikt

Inmiddels is het gebruik van Medische thermografie bekend binnen meerdere specialismen. Zo wordt het gebruikt door diverse Fysiotherapeuten, waar mensen veelal allereerst komen met pijnklachten. Soms wordt men door de Huisarts verwezen, maar mensen kunnen vaak ook rechtstreeks naar een Fysio- of Manueel therapeut. Verder komt Medische thermografie voor binnen de praktijken van Reumatologen, Neurologen, Orthopeden en Oncologen. Maar ook binnen de Kindergeneeskunde is deze onderzoeksvorm zeer welkom. Kinderen kunnen vaak nog niet duidelijk zeggen waar de pijn exact gelokaliseerd is. Doordat bij pijnlijke plekken, zoals bij een ontsteking, de doorbloeding sterker is dus warmer, kleurt het beeld tijdens de thermografie op die plek roder dan op de rest van het scherm.

Het gemak van medische thermografie

Wat je allemaal met medische thermografie kunt bereiken, is oneindig veel. Zo ziet een onderzoekend arts jouw spieren en gewrichten duidelijker in beeld, maar ook je zenuwen zijn beter zichtbaar dan bij de meeste andere onderzoeksapparatuur. Ook op het gebied van tandheelkundige aspecten wordt deze onderzoeksvorm gebruikt, waarbij er door de patiënt niet meer gebeten hoeft te worden op een vaak scherp plaatje, dat wondjes aan het tandvlees en het gehemelte veroorzaakt. Maar ook het Carpaal Tunnelsyndroom of het inmiddels welbekende Pijnsyndroom kan eerder en gemakkelijker worden opgespoord. Klachten van patiënten worden eerder serieus aangenomen als de waarheid in plaats van dat er een verwijzing naar een Psycholoog wordt gegeven. Tenslotte is het vaak genoeg gebeurd, dat er geen aanwijzingen worden gevonden terwijl de patiënt continue klaagt over pijn.



Over de Auteur

Voor prefentief onderzoek naar uw gezondheid kunt u terecht bij de Groene Zuster. Een voorbeeld van een onderzoek dat door dit bedrijf wordt gebruikt is medische thermografie. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo