Wat is vasculaire dementie? - Artikel Post - Artikel Marketing

Wat is vasculaire dementie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: RBOnline
Gezien: 559 | Aantal woorden: 399 | Datum: Fri, 17 May 2013 | 0 commentaar

Vasculaire dementie is een zeer bekende vorm van dementie. Sterker nog, vasculaire dementie is de meest voorkomende vorm van dementie, naast Alzheimer. Deze vorm van dementie is meestal een direct gevolg van een beroerte, waarbij er doorgaans delen van bepaalde hersenen uitvallen of zelfs afsterven. Dit is een direct gevolg van een onderbreking van de bloeddoorvoering naar de hersenen. De meeste patiënten die te maken krijgen met vasculaire dementie hebben in het verleden al eens last gehad van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Vasculaire dementie treedt doorgaans op latere leeftijd op en komt niet veel voor bij jongeren. De gemiddelde leeftijd van patiënten ligt ergens tussen de 65 en 80.

Symptomen van vasculaire dementie
Wanneer er sprake is van deze vorm van dementie, zijn er een aantal herkenbare symptomen, die in vroeg stadium kunnen worden vastgesteld. Één van deze symptomen is bijvoorbeeld afwezigheid. Mensen met vasculaire dementie kunnen afwezig, in zichzelf gekeerd overkomen. Daarnaast ontstaan er problemen met spraak, concentratievermogen en geheugen. Wanneer er sprake is van Alzheimer zullen mensen vaak beter zijn in uitvoerende taken, terwijl mensen met vasculaire dementie in begin stadium vaak beter presteren met het spraakvermogen en het geheugen. Aan deze symptomen van vasculaire dementie, kan al snel een diagnose worden gesteld.

Wat is het verloop van vasculaire dementie?
Bij vasculaire dementie is er, zoals de naam al doet vermoeden, sprake van complicaties aan het vasculaire systeem. Deze omvat het stelsel aan bloedvaten. Door deze complicaties ontstaat er een verhoogd risico op het krijgen van bijvoorbeeld een beroerte. Wanneer er een beroerte optreedt, kan er na verloop van tijd vasculaire dementie optreden. Doorgaans ontstaan de symptomen na 3 tot 4 maanden, waarna de diagnose gesteld kan worden.

De oorzaak van vasculaire dementie
Zoals gezegd ontstaat vasculaire dementie doorgaans na een beroerte. Naast een beroerte, kunnen problemen met de bloedsomloop ook een oorzaak zijn van vasculaire dementie. Daarnaast kan er ook sprake zijn van erfelijkheid.

Over de Auteur

RB Online geeft meer informatie over medische aandoeningen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo