FB pix Wat je zelf kunt doen tegen hooikoortsklachten - Artikelpost

Wat je zelf kunt doen tegen hooikoortsklachten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1147 | Aantal woorden: 830 | Datum: | 0 commentaar

Als de lente weer begint, gaat het zonnetje schijnen, gaan de bloemen en struiken bloeien en voelen de meeste mensen zich stukken gelukkiger. Helaas is de lente voor mensen met hooikoorts wat minder, want zij krijgen last van hooikoorts door de bloeiende bloemen, grassen en bomen. Ongeveer een vijfde van de Nederlanders heeft hooikoorts, en deze mensen vertonen allergische reacties op de pollen die grassen, bomen en bloemen afgeven aan de lucht. Je krijgt als het ware letterlijk de lentekriebels. Hooikoorts is nog niet te genezen, wel worden na enkele jaren de klachten vaak minder. Maar in de tussenliggende jaren wil je natuurlijk zo min mogelijk last hebben van hooikoorts. Hier kun je gelukkig op meerdere manieren voor zorgen.

Hooikoorts hangt letterlijk in de lucht
In het hooikoortsseizoen wordt er dagelijks een hooikoortsverwachting bekend gemaakt. Deze verwachting geeft een redelijk accurate schatting van de hoeveelheid pollen die je die dag kunt verwachten. Zo kun je goed zien of je extra maatregelen moet nemen (zoals verderop in dit artikel besproken) of dat je je voor die dag geen zorgen hoeft te maken over je hooikoorts. Algemeen gezien kun je ervan uitgaan dat bij droog weer (al dan niet met een zonnetje) je last zult hebben van je hooikoorts. Bij dit weer zijn er namelijk heel wat pollen in de lucht, die er voor zorgen dat jij klachten krijgt. Wanneer het regent, spoelen de pollen als het ware uit de lucht. Na een flinke plensbui zijn je hooikoortsklachten dan ook vaak minder. Aan het weer van die dag kun je vaak ook al afleiden hoe erg je klachten zullen zijn.

 

Hooikoortspollen vermijden

Wanneer de pollenconcentratie hoog is, doe je er goed aan om jezelf hierop voor te bereiden voordat je naar buiten gaat. Een zonnebril die goed op je ogen aansluit is een verstandige aankoop, want zo komen de pollen minder in je ogen terecht. Een andere maatregel die je kunt nemen is een dun laagje vaseline onder je neus en om je ogen smeren. De directe prikkeling van de pollen om je heen neemt hierdoor af. Het is erg belangrijk dat je niet in de ogen wrijft. Pollen zitten ook op je handen, en wanneer je in je ogen wrijft, komen de pollen in je ogen terecht. En dit leidt weer tot extra prikkeling en extra klachten. Je kunt het beste ook regelmatig je handen wassen, zodat je minder kans hebt om met je vingers pollen over te brengen naar je ogen.

Ook wanneer je binnen zit, kunt je last krijgen van je hooikoorts. Zit je in het hooikoortsseizoen dan is het verstandig de ramen en deuren dicht te houden. Zeker bij een matige tot stevige wind is dit slim, zodat je de pollen buiten kunt houden. Als je toch graag de ramen open hebt staan, dan doe je dit het beste heel vroeg in de ochtend of heel laat in de avond. De pollenconcentratie is op die momenten het laagste, waardoor je lekker de ramen even open kunt hebben.

 

Luchtverversing met speciale lampen

 

Er zijn ook speciale lampen die ervoor zorgen dat de pollen in je huis weggehaald worden. Middels een proces – genaamd ionisatie – worden de pollen 'onschadelijk' gemaakt. Als je uitgaat van een ruimte van zo'n 45 vierkante meter dan kun je deze met luchtzuiverende verlichting binnen drie uur voor 95% vrij maken van pollen en overige allergenen. Binnenshuis nemen je hooikoortsklachten hierdoor dan ook ontzettend af.

 

Over de Auteur

Lightfresh verkoopt producten die het binnenklimaat voor mensen met hooikoorts veraangenamen. Pollen die eventueel binnen zijn gekomen, kunnen met speciale luchtzuiverende apparaatjes onschadelijk worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo