FB pix Wat te doen tegen hooikoorts - Artikelpost

Wat te doen tegen hooikoorts

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1128 | Aantal woorden: 585 | Datum: | 0 commentaar

 

In de lente worden veel mensen stukken vrolijker, het doorbrekende zonnetje en de opkomende bloemen hebben een positieve invloed op het humeur van veel mensen. Helaas zijn er ook mensen die minder genieten van de lente. Dit omdat zij hooikoorts hebben. De pollen die afkomstig zijn van grassen, planten en bomen zorgen niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk voor de lentekriebels. Ongeveer 15 tot 20 procent van de Nederlanders is allergisch voor pollen, en helaas voor hen is dit nog niet de genezen. Het is wel mogelijk om minder last te hebben van hooikoorts, en dat kan op verschillende manieren worden bereikt.

 

Dagelijks wordt er een hooikoortsverwachting afgegeven, waarin je kunt vinden hoe het gesteld is met de pollenconcentratie van die dag. Je kunt er in het algemeen van uit gaan dat zonnig en droog weer met bloeiende planten, grassen en bomen leidt tot meer hooikoortsklachten. Er zijn dan immers meer pollen in de lucht aanwezig, waardoor je sneller geprikkeld raakt. Heeft het flink geregend of gaat het flink regelen, dan spoelen de pollen als het ware uit de lucht, waardoor je minder last zult hebben van je hooikoortsklachten.

 

Zie je in de hooikoortsverwachting dat er die dag veel pollen aanwezig zullen zijn, dan is het slim om jezelf te wapenen tegen deze pollen. Wat je kunt doen is een goed op de ogen aansluitende zonnebril dagen, zodat je ogen beschermd zijn tegen de pollen. Je kunt ook een dun laagje vaseline rond je ogen smeren, zodat de directe pollenprikkeling afneemt. Heb je toch jeukende ogen, wrijf hier dan niet in, want via je handen kunnen de pollen alsnog in je ogen terecht komen. Wat ook van belang is, is om regelmatig je handen te wassen. Ook hiermee voorkom je dat de pollen die hooikoortsklachten veroorzaken in je ogen terecht komen.

 

Binnenshuis is het een aanrader om de ramen dicht te houden in het hooikoortsseizoen, zodat de pollen niet naar binnen kunnen waaien. Wil je toch frisse lucht in je huis binnenlaten, dan kun je het beste de ramen openzetten waar de wind niet op staat. Ook kun je antipollenhorren aanschaffen. Wil je de ramen open zetten, doe het dan vroeg in de ochtend of laat in de avond, want op die momenten zitten er de minste pollen in de lucht. Ga je weg met de auto, hou dan de autoramen dicht, en houd er erg in dat ook via de airco pollen naar binnen kunnen komen in je auto.Over de Auteur

Lightfresh verkoopt artikelen om hooikoortsklachten te verminderen. Dankzij de luchtzuiverende verlichting van Lightfresh nemen hooikoortsklachten, maar ook astmaklachten, huisstofmijtallergieklachten en meer binnen drie uur af.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo