Wat zijn angststoornissen? - Artikelpost

Wat zijn angststoornissen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 378 | Aantal woorden: 639 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen is van tijd tot tijd angstig. Het is een normale emotie. Veel mensen voelen zich zenuwachtig wanneer ze geconfronteerd worden met een probleem op het werk, voordat ze een test uitvoeren of een belangrijke beslissing nemen.

Angststoornissen zijn echter anders. Ze kunnen dusdanige nood veroorzaken dat het je vermogen om een ​​normaal leven te leiden, wordt ontnomen.

Dit soort aandoening is een ernstige geestelijke ziekte. Voor mensen die het hebben, zijn zorgen en angstgevoelens constant en overweldigend en kan ervoor zorgen dat je niets meer kunt. Maar met angst behandeling kunnen veel mensen die gevoelens leren beheren en zich terugkeren naar een vervullend leven.

Wat zijn de oorzaken van angststoornis?

De exacte oorzaak van angststoornissen is onbekend, maar angststoornissen - zoals andere vormen van psychische aandoeningen - zijn niet het gevolg van persoonlijke zwakte, een tekortkoming of slechte opvoeding. Aangezien wetenschappers hun onderzoek naar psychische ziekte voortzetten, wordt duidelijk dat veel van deze aandoeningen worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder veranderingen in de hersenen en milieuspanning.

Zoals andere hersenziekten kunnen angststoornissen worden veroorzaakt door problemen in het functioneren van hersencircuits die angst en andere emoties regelen. Studies hebben aangetoond dat ernstige of langdurige stress de manier waarop zenuwcellen binnen deze circuits veranderen informatie overbrengen van een regio van de hersenen naar de andere. Andere studies hebben aangetoond dat mensen met bepaalde angststoornissen veranderingen hebben in bepaalde hersenstructuren die de herinneringen die verband houden met sterke emoties beheersen.

Hoe zijn angststoornissen gediagnosticeerd?

Als er sprake is van symptomen van een angststoornis, zal de arts een evaluatie beginnen door vragen te stellen over uw medische geschiedenis en door een lichamelijke examen te doen. Hoewel er geen laboratoriumtests zijn om specifiek angststoornissen te diagnosticeren, kan de arts verschillende tests gebruiken om andere medische aandoeningen als oorzaak van de symptomen te zoeken.

Als er geen andere medische ziekte is gevonden, kan u worden verwezen naar een psychiater, psycholoog of een andere geestelijke gezondheidswerker die speciaal is opgeleid om geestesziekten te diagnosticeren en te behandelen. Psychiaters en psychologen gebruiken speciaal ontworpen interview- en beoordelingsinstrumenten om een ​​persoon te beoordelen voor een angststoornis.

De dokter baseert zijn of haar diagnose op het rapport van de patiënt over de intensiteit en de duur van de symptomen en de dokter de observatie van de houding en het gedrag van de patiënt. De arts bepaalt dan of de symptomen en de mate van dysfunctie van de patiënt een specifieke angststoornis aanduidt.

 

Hoe worden angststoornissen behandeld?

Gelukkig is er in de laatste twee decennia veel vooruitgang geboekt bij de behandeling van mensen met psychische aandoeningen, waaronder angststoornissen. Hoewel de exacte behandelingsbenadering afhankelijk is van het soort aandoening, kan één of een combinatie van de volgende therapieën worden gebruikt voor de meeste angststoornissen:

  • Geneesmiddel: Geneesmiddelen die gebruikt worden om de symptomen van angststoornis te verminderen, omvatten veel antidepressiva, bepaalde anticonvulsieve geneesmiddelen en lage dosis antipsychotica en andere angstverminderende geneesmiddelen.
  • Psychotherapie: Psychotherapie (een soort counseling) behandelt de emotionele respons op psychische aandoeningen. Het is een proces waarin getrainde psychiatrische professionals helpen mensen door middel van strategieën om te begrijpen en te behandelen met hun aandoening.
  • Cognitieve gedragstherapie: Dit is een bepaald type psychotherapie waarbij de persoon leerpatronen en gedragingen herkent en verandert die leiden tot lastige gevoelens.
  • Dieet- en levensstijl verandert
  • Ontspanningstherapie

Over de Auteur

Psycholoog

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo