Wat zit er in ons eten?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Anita | Via Artikel Post
Gezien: 865 |
Aantal woorden: 684 |
Datum: Mon, 15 Jun 2015 |
0 commentaar
Als we heel ver terug in de tijd gaan was ons voedsel rijk aan vitaminen en had een hoge voedingswaarde. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat er minder vitaminen en mineralen in zitten dan vroeger het geval was. Maar hoe komt dat dan?
Heel lang geleden leefde de bevoling als nomadenstammen. Ze woonden ergens een tijdje en trokken dan weer verder. Meestal trok men tussen een aantal vaste plekken heen en weer zodat men steeds weer over een goede voedselvoorraad kon beschikken. Men liet de natuur een poosje met rust om voor nieuwe aanwas te zorgen en als de stam dan weer terug kwam op die plek, was er weer genoeg voedsel om alle monden te voeden.
Op een dag besloten wij dat we liever zelf voedsel wilden gaan verbouwen zodat we minder afhankelijk waren en minder hoefden te reizen. We hadden wel iets geleerd van de natuur... die akker moest zo af en toe even in retraite om weer aan de slag te kunnen. Dus hadden we meerdere akkers en als we het ene jaar aardappels verbouwd hadden op een akker, dan deden we dat niet weer het volgende jaar, want dan kregen we een slechte oogst. Nee we verbouwden iets totaal anders, of we lieten de akker braak liggen zodat de natuur de grond kon herstellen.
Tegenwoordig verbouwen we continue hetzelfde op dezelfde grond, jaar in en jaar uit, we gooien er spul bij zodat de plant op die uitgeputte grond toch groeit en denken dat we dezelfde kwaliteit hebben als lang geleden, want aan de opbrengst zie je niet hoeveel vitamine er in zit. Bovendien moet alles snel tegenwoordig. Degene die braaf de voorgeschreven hoeveelheid groente en fruit eet, krijgt dus beduidend minder werkzame stoffen binnen en krijgt ongemerkt een vitaminegebrek.
Dat is een van de redenen waarom we tegenwoordig eigenlijk naast onze gezonde levensstijl een dagelijkse vitamine nodig hebben. Soms zelfs nog wat extra’s vanwege een bepaalde fase in ons leven zoals vitamine B en/of ijzer tijdens de zwangerschap of omdat je bepaalde producten toch te weinig eet, zoals bijvoorbeeld vette vis waarvan je eigenlijk twee porties per week nodig hebt. Wil je dus op en top lekker in je vel zitten, uitbundig van het leven willen kunnen genieten heb je dus gewoon wat extra bovenop je dagelijkse voeding nodig!
Een onderzoek heeft uitgewezen dat de opnametijd van de werkzame stoffen uit het (meestal chemisch gemaakte) vitaminepilletje in de maag vrij kort is. Veel van deze chemisch gemaakte preparaten worden maar deels opgenomen omdat de benodigde opnametijd te lang is. Je kunt ook gebruik maken van plantaardige vitaminen en voedingssupplementen, die snel uiteenvallen en dus wel toe kunnen met een zeer korte opnametijd, waardoor alle werkzame stoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen en jou al het goede kunnen geven dat je nodig hebt voor een vitaal leven.
Meer informatie over het gebruik van natuurlijke vitaminen en mineralen van ’s werelds best verkochte merk Nutrilite en wat zij voor jouw lichaam kunnen doen, vind je bij www.homeandbody.nl
Over de Auteur
Anita houdt zich bezig met alles wat belangrijk is om je lekker te voelen in je huis, in je vel, in je hoofd.... in jezelf.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen