Weinig energie na een lange werkdag? - Artikelpost

Weinig energie na een lange werkdag?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 187 | Aantal woorden: 429 | Datum: | 0 commentaar

 

Herken je dat gevoel? Na een lange werkdag helemaal uitgeblust te zijn en geen energie meer voor de rest van de avond. Je bent niet de enige. Er is onderzoek gedaan naar het gevoel van stress onder werknemers. Dit onderzoek is uitgevoerd door het Fonds Psychische Gezondheid. Uit dat onderzoek is naar voren gekomen dat een groot deel van de respondenten lijdt aan uitputting en stress na een werkdag.

Vicieuze cirkel

Mensen die veel stress ervaren reageren daar op door nog harder te gaan werken. Dit voelt natuurlijk logisch. Je hebt het druk en wil hierop inspelen door neg meer werkzaamheden te verrichten. Helaas is dit niet de beste methode om met de stress om te gaan. Op deze manier wordt de stress namelijk alleen maar erger, belandt je in een vicieuze cirkel en kun je last krijgen van een burn-out. Dat willen we natuurlijk ten alle tijden voorkomen!

Wat kun je doen tegen een hoge werkdruk?

Stress is vaak het gevolg van een hoge werkdruk. Wat kun je hier tegen doen? Het voelen van te veel druk is een teken dat je meer ontspanning nodig hebt en even moet stoppen met je werkzaamheden op dat moment. Ga even kort iets anders doen. Een rondje wandelen bijvoorbeeld. Daarnaast hebben mensen die veel werkdruk ervaren vaak moeite met ‘nee’ zeggen en daardoor te veel werk aannemen dan ze aankunnen. Leer daarom goed aan te geven waar je grenzen liggen, voordat jij deze overschrijdt..

Sport tegen stress

Onderneem snel actie en doe iets in het verminderen van de werkdruk die jij ervaart. Een goede manier om je lichaam te laten ontspannen is sporten. Sporten heeft een bewezen positief effect op het verminderen van stress. Ga fietsen, zwemmen, wandelen, net wat jij leuk vindt! Heb jij lichamelijke klachten door de stress? Dan kun je een langsgaan bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Een voorbeeld is Medifit fysiotherapie Tilburg. De fysiotherapeut gaat dan samen met jou op zoek naar een manier om van jouw lichamelijke klachten af te komen.Over de Auteur

Medifit fysiotherapie hebben fysiotherapiepraktijken in meer locaties, waaronder Tilburg en Breda 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[360 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo