Welke symptomen bij Buikgriep? - Artikelpost

Welke symptomen bij Buikgriep?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 935 | Aantal woorden: 689 | Datum: | 0 commentaar

Nu de winter er langzaam maar zeker weer aankomt is het uitkijken naar de eerste grote opstoot van buikgriep. Tijdens de winter komt buikgriep over het algemeen vaker voor dan tijdens de andere maanden in het jaar en daar zijn verschillende redenen voor. Veel mensen denken dat de buikgriep samenhangt met de gewone griep, maar dat is niet het geval. Sterker nog, buikgriep heeft helemaal niets te maken met de gewone griep, ook al kunnen de symptomen enkele gelijkenissen vertonen. Bij de gewone griep is er bijvoorbeeld altijd sprake van (hoge) koorts en dat kan bij de buikgriep eveneens het geval zijn. Toch is dat lang niet altijd zo. Wilt u graag meer weten over de buikgriep en dan vooral over de symptomen die ermee gepaard gaan? Lees dan snel dit artikel over de symptomen van buikgriep! 

Hoe ontstaat buikgriep?

De buikgriep wordt vaak veroorzaakt door de zogenaamde rotavirusinfectie. Deze infectie is het hele jaar door actief, maar laat vooral tijdens de wintermaanden van zich horen. Vandaar dat de kans om buikgriep op te lopen in theorie een stuk groter is tijdens de winter dan tijdens de andere seizoenen. Toch kunnen mensen eigenlijk het hele jaar door buikgriep oplopen. Een slechte of beperkte hygiëne ligt over het algemeen steeds aan de basis van een besmetting met buikgriep. Mensen die bijvoorbeeld in slechte hygiënische omstandigheden werken kunnen deze ziekte sneller krijgen dan mensen die op een net bureau zitten. Daarnaast houdt niet iedereen voldoende rekening met de algemene tips die betrekking hebben op hygiëne. Denk hierbij aan de handen wassen na elk toiletbezoek en voor het eten, etc. Uiteraard kunt u wel erg op de hygiëne letten, maar andere mensen misschien niet. Iemand de hand schudden die het niet zo nauw neemt met de hygiëne kan wat dat betreft reeds voldoende zijn om buikgriep op te lopen. 

De symptomen van buikgriep

Buikgriep is in principe een heel frequent voorkomende ziekte. De buikgriep symptomen zijn op zich ook erg eenvoudig te herkennen, alleen schuilt het probleem in het feit dat de symptomen van buikgriep ook op andere ziektes kunnen wijzen. De belangrijkste symptomen die verbonden zijn aan buikgriep hebben uiteraard te maken met de maag en de darmen. Mensen met buikgriep hebben dan ook vaak erg hevige buikpijn, hebben last van diarree en voelen zich misselijk. Daarnaast kan er ook bij buikgriep (hoge) koorts optreden en voelt men zich uitgeput. Zoals gezegd, het mogen dan heel specifieke symptomen zijn, het zijn eveneens symptomen die ook perfect gelinkt kunnen worden aan andere aandoeningen. 

Hoe de symptomen van buikgriep verhelpen?

Er is op de medische markt tegenwoordig nog geen medicijn terug te vinden die er voor zorgt dat de buikgriep als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wel is het zo dat er verschillende medicijnen bestaan die de symptomen kunnen onderdrukken waardoor de ziekte sneller lijkt te genezen. De eerste tip bij buikgriep is veel rusten. Rust zorgt er voor dat het lichaam zich sneller zal herstellen. Daarnaast is het zeer belangrijk om voldoende te drinken om op die manier uitdroging tegen te gaan. Wilt u dan toch één of meerdere medicijnen nemen, denk dan aan een koortswerend middel (pas op voor uw maag) en voor medicijnen onder de vorm van Imodium voor het geval de diarree te erg is. Let wel, blijft de buikgriep duren of voelt u zich echt niet goed, aarzel dan niet te lang om contact op te nemen met een dokter. Stelt u vast dat een klein kind of juist een oudere persoon een stevige buikgriep te pakken heeft, dan is het sowieso aan te raden om een arts te raadplegen. Over de Auteur

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo