FB pix Wondroos - Artikelpost

Wondroos

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 6442 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

 

De ontsteking van de huid veroorzaakt door de bacteriën. De ziekte wordt wondroos ofwel belroos genoemd. Deze bacteriën staan bekend onder de naam streptokokken. Na de ontsteking zal de huid rood en pijnlijk worden. In de meeste gevallen komt wondroos op het onderbeen tevoorschijn maar in andere gevallen kan dit verschijnsel ook op de armen en op het gezicht voorkomen.

De symptomen van de wondroos worden snel en duidelijk zichtbaar. Er ontstaat meestal een rode plek op de huis en dit kan in de loop van de tijd groter worden. De lichaamsdelen zullen dan heel dik,warm en pijnlijk worden. Er kunnen ook belaren ontstaan. De mens zal zich heel ziek voelen. Men kan ook koorts krijgen van de wondroos.

Indien de bacteriën doorheen de beschadigde huid binnen dringen ontstaat er dan de wondroos. Dit gebeurt indien bij de mens een kleine wondje open staat. Bij een grotere wonden is het zeker niet uitgesloten. De bacteriën kunnen zelfs via teenwond het lichaam binnendringen en wondroos veroorzaken op het onderbeen. Indien Mente dikke enkels heeft met een ophoping van vocht dan is de kans groter dat de persoon in kwestie wondroos kan krijgen.

Als u een wondroos heeft, moet u zo veel mogelijk gaan uit rusten. U mag niet te lang opstaan en veel lopen. Er wordt aangeraden om het been omhoog te plaatsen. Door goede hygiëne te hebben, kan de verspreiding van de bacteriën voorkomen worden. Zo kunt u andere ook de ziekte besparen en niet besmetten. Sommige mensen kunnen vaker wondroos krijgen dan andere. In zulke gevallen mag u de wond niet aanraken of krabben, de handen moeten regelmatig gewassen worden, de nagel moeten kort geknipt worden en het lichaam moet goed met zeep gewassen worden.

Voor de behandeling van de wondroos wordt ook antibiotica toe geschreven. Na de raadpleging met de arts krijgt u de juiste dosis ervoor. Het is aanbevolen om de volledige kuur af te ronden. Voor verdere complicatie is het adviesbaar om regelmatige controles uitvoeren. Over de Auteur

Informatieve artikel over de ziekte wondroos.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo