FB pix Natuurvoeding: "Zeewieren, een farmaceutisch wonder" - Artikelpost

Natuurvoeding: "Zeewieren, een farmaceutisch wonder"

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3783 | Aantal woorden: 807 | Datum: | 0 commentaar

Voor de meerderheid van de mensen roept zeewier een beeld op van een stinkend, groen of bruin, onverteerbaar taai onkruid dat ergens op een kustlijn aangespoeld is. Als alternatief, kan het zijn dat je het gedroogde spul in sushi bars of Japanse en Chinese restaurants krijgt. Zeer weinig mensen beseffen de voordelen van zeewier voor de gezondheid en hoe veelzijdig het echt is.

Zeewieren worden omschreven als "perfect uitgebalanceerd natuurlijk voedsel" , zoals bepaalde grondplanten zijn ze eeuwenlang gebruikt door verschillende culturen voor de voedingswaarden en medicinale doeleinden, meststoffen en zelfs het opwekken van seksuele verlangens.

Zeewier is bevestigd als een van "de farmaceutische wonderen van de natuur". Men beweert dat zij alles kunnen volbrengen van het afweren tot de behandeling van verschillende vormen van kanker, cholesterol en bloeddruk, het bloed te verdunnen, zweren te voorkomen , bacteriën te doden en zelfs constipatie te genezen.

Het zijn niet alleen de Japanners die de voordelen voor de gezondheid van de dagelijkse consumptie van zeewier waarderen, alsook de mensen die hoog in het Andesgebergte wonen,  en die zeewieren op een regelmatige basis consumeren. Beide culturen staan bekend om hun hardheid, maar net waarom is dit natuurlijk vitamine supplement zo goed voor ons? Het antwoord is de oceaan.

Voor miljoenen jaren worden er mineralen en voedingsstoffen van het land naar de zee gedraineerd, en het is min of meer een constant chemisch medium.

De oceaan bevat dezelfde mineralen en sporenelementen als het menselijk bloed en deze zijn geïntegreerd in het levende weefsel van zeewier. Zeewier is biologisch (wordt gemakkelijk afgebroken)  en bevat natuurlijke vitaminen, mineralen en vitale voedingsstoffen. Deze prachtige zeegroente heeft dus een enorme voedingswaarde en is echt een natuurlijk geheel vitamine supplement.

Er wordt  geschat dat bepaalde zeewieren tot 30 maal hogere waarden mineralen bevatten dan geplant voedsel, dat wordt beïnvloed door verarmde nutriënten in onze bodem.

Veel mensen maken zich begrijpelijkerwijs zorgen over consumptie producten uit de oceanen.  Door de berichten in de media van verontreiniging enzovoort, maar dit probleem is vaak verkeerd begrepen. In het algemeen is de oceaan veel minder vervuild dan de aarde en landelijke bodems zoals in een boerderij.  Als gevolg van het wijdverbreide gebruik van pesticiden, insecticiden en meststoffen, alsmede ook lucht industriële verontreinigende stoffen.

Sommige zeewieren, met name bepaalde rassen zijn het onderwerp geweest van wetenschappelijk onderzoek gedurende vele jaren in verband met specifieke medische aandoeningen waar zij niet alleen therapeutische waarde hebben, maar ook krachtige voedingscomponenten in een breed scala aan behandelingen zijn.

Zeewieren zijn een aantal jaren gebruikt als onderdeel van het protocol voor ontgifting in amalgaam extractie en kunnen nuttig blijken indien er sprake is van minerale onbalans en schildklieraandoeningen.

De schildklier heeft direct invloed op de stofwisseling en reguleert vele andere lichaamsfuncties. Het vereist de goede werking van jodium en zeewier is een zeer rijke bron.

In het oude Egypte werd zeewier gebruikt als behandeling voor patiënten met borstkanker, maar het moderne gebruik van chemo en bestraling maakt het voordeel voor de gezondheid van zeewier veel duidelijker, omdat het een natuurlijke detox is.

Zeewier bevat geen verzadigd vet en bevat een hoog gehalte van het zeldzame antioxidant, "selenium"!

Cholesterol, bloeddruk, hart-en vaatziekten zijn allemaal vertrouwde medische aandoeningen in onze moderne maatschappij en dit wordt vaak gelinked aan een te hoge zout inname. Zeer kleine hoeveelheden van zout, bij voorkeur in de vorm van zeewier is aangetoond dat het een tegengif is om een overschot aan natrium consumptie af te drijven.

Ook kan zeewier gunstig zijn voor bronchitis en andere infecties van de luchtwegen, omdat het een natuurlijke multi-vitamine met slijmerige gel bevat die heel goed is voor de longen en maag-darmkanaal.

Het kan ook helpen om in het lichaam het zuur te handhaven / base-evenwicht in het bloed te regelen, lymfe en cellen te herstellen. Een moderne dieet omvat koolhydraten, eiwitten en vetten, dit alles kan zorgen voor een overmaat van zuur waardoor ons lichaam niet de nodige middelen heeft om dit volledig te verteren. Vaak levert dit voedsel allergieën en voedsel intoleranties op, doordat er teveel aan zuur wordt opgebouwd in het systeem en dit veroorzaakt brandend maagzuur, indigestie, en zweren. Zeewier kan deze zuren neutraliseren, zodat ze op een gezonde manier geëlimineerd kunnen worden en zo helpen ze de balans te herstellen.

Zeewier is beschreven als "de meest voedzame vorm van vegetatie op deze planeet"!

 

Over de Auteur

Expert op gebied van natuurvoeding

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Natuurvoeding
Natuurvoeding

€ 24,50
Toon product

Kookboek voor Natuurvoeding & Makrobiotiek
Kookboek voor Natuurvoeding & Makrobiotiek

€ 12,00
Toon product

Kokosolie 101 recepten en toepassingen
Kokosolie 101 recepten en toepassingen

€ 16,45
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo