FB pix Ziekenhuisdieet - Artikelpost

Ziekenhuisdieet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2651 | Aantal woorden: 946 | Datum: | 0 commentaar

Wat is het ziekenhuisdieet ?

Het ziekenhuisdieet, ook wel bekend als het Birmingham ziekenhuis dieet, is erg populair geworden vanwege de bewering dat het dieet was gecreëerd om het mogelijk te make om patiënten, die chirurgie moesten ondergaan, 5 kilo in gewicht in 3 dagen te verliezen. Andere bronnen schrijven het ontstaan van dit dieet toe aan de Universiteit van Alabama.

Er moet wel bij worden gezegd dat deze instituties zelf niet beweren dat zij het dieet hebben bedacht en nemen dan ook geen enkele verantwoordelijkheid tegenover mensen die dit dieet volgen.

Ondanks de onzekerheid betreffende zijn oorsprong, is er weinig twijfel over het feit dat dit simpele dieet plan erg beroemd is geworden en dat veel mensen dit dieet gebruikt hebben, terwijl ze dit plan onder een van de veel gebruikte namen tegen zijn gekomen. Naast het ziekenhuisdieet, is het ook bekend als Alabamadieet, Tonijndieet, Tonijn vis dieet, Hartdieet, en vele andere namen.

Een essentieel onderdeel van het ziekenhuisdieet is dat het een lag aantal dagelijkse calorieën bevat, namelijk van ongeveer 1,000 calorieën met gespecificeerde ingrediënten om ons voldoende te voorzien in de proteïne, vet (erg weinig), koolhydraten en andere voedingsstoffen die we nodig hebben om te overleven.

Kortom, het plan geeft de hoofdpunten over welke voedingsmiddelen in het ontbijt, de lunch en het diner mogen voor een periode van 3 dagen.

Er zijn veel meldingen over gewichtsvermindering van degene die het dieet hebben gevolgd. De hoeveelheid van beweerde verloren gewicht in die tijd varieert, wat je kunt verwachten met zo veel verschillende stofwisselingen en behoeftes aan voedsel van de mensen die erbij betrokken zijn. Echter, een minimum gewichtsvermindering van 1 kilo. Veel van dit gewichtsverlies van een dieet met zo’n korte duur komt waarschijnlijk van vochtverlies. Met een calorieverbruik van ongeveer 1,000 zou dit ruim onder de normale eisen voor de meeste volwassenen moeten zitten, dus verbruikte energie zal ook voor wat gewichtsverlies zorgen.

Echter, hoewel dit geen 'uithongeringsdieet' is, het Birmingham ziekenhuis dieet zal waarschijnlijk problemen veroorzaken voor de persoon die die dieet langer dan 3 dagen uitvoert. Bijvoorbeeld, het is normaal voor onze lichamen om aanpassingen te maken als het een tekort aan voedsel opmerkt. Dit is een overlevingsmechanisme om ons te beschermen als er weinig voedsel beschikbaar is, zoals in tijden van schaarste. Het lichaam vertraagt de stofwisseling en gebruikt vetopslagen om het mogelijk voor ons te maken om langer te overleven met weinig voedsel. Dit maakt het eigenlijk moeilijker om gewicht te verliezen, we hebben minder energie en worden makkelijker vermoeid. Niet een bevredigende toestand voor langere tijd!

Hoewel er op korte termijn voordeel is met het verloren gewicht, stimuleert de honger die ervaren word aan het eind van het dieet vaak om meer te gaan eten als het dieet is afgelopen. Een beter alternatief is een programma dat geen hunkering naar voedsel veroorzaakt, het lichaam niet zijn activiteiten laat vertragen, en dat rekening houd met de voedingswaarde behoeftes zodat veranderingen in eetgewoontes, wat ervoor zorgt dat ververlies over een langere periode gaat en blijvend is.

In plaats van een simpele, weinig calorie dieet plan te volgen, kunt u beter een calorie dieet plan volgen, die het ook mogelijk make nom andere tactieken te gebruiken in het plan, zoals 'calorie verplaatsing’, wat de nadruk legt op ververlies en adequate voeding. Dit heeft meer kans om op langere termijn gezondheidsvoordelen en duurzame gewichtsverlies te verzorgen.Over de Auteur

Wil je meer te weten komen over het ziekenhuisdieet ? Bezoek dan onze website : ziekenhuisdieet10dagen.nl. Hierin vindt je de voor- en nadelen van deze dieet.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo