Ziekte van bechterew - Artikel Post - Artikel Marketing

Ziekte van bechterew

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 446 | Aantal woorden: 891 | Datum: | 0 commentaar

Ziekte van bechterew
De bechterew ziekte is een reumatologische aandoening. Hierbij worden dus de gewrichten het bekken en het heiligbeen ontstoken. De ontsteking gebeurt ook tussen de wervels. Hierbij ontstaat dus een littekenweefsel. Deze wordt dan opgevuld in de ruimte tussen de beenderen en vormt zich tot een bot. Hierdoor zal de wervelkolom een kromming krijgen waardoor de persoon in kwestie zal krom gaan stappen.


Symptomen van de ziekte van bechterew


De symptomen van de ziekte zijn vrij afwisselend. Men zal vaak pijn ervaren in de rug en ook stijfheid inde billen. De stijfheid zal enige tijd duren. In sommige gevallen zal je zelfs hele dag last ervan hebben. Later zal je ook moeilijkheden hebben om de rug goed te bewegen. De meest voorkomen plek is de onderkant van de rug. Maar in gevorderde situaties kan dit zelfs inde boven rug voelbaar worden. De pijn kan ook zich verplaatsen naar de borstkas. Je kan ook pijn hebben in de gewrichten van je knieën en enkels. Nog een andere klacht is de oogontsteking. Je zal waarschijnlijk rode ogen krijgen en de ogen zullen pijn geven. Het is daarbij belangrijk om de oogarts te raadplegen om geen ernstige schade toelopen


Oorzaak van de ziekte van bechterew


Toe nu toe weet men nog steeds niet wat de oorzaak van de ziekte van Bechterew is. De ziekt komt wel vaker voor bij de mannen. Er is bekend dat bij bechterew ziekte erfelijke factoren een rol spelen. De ziekte kan doorgegeven worden van een ouder naar het kind. De kans dat dit gebeurt is wel klein maar er zijn al enkele gevallen al geweest.


Diagnose van de ziekte van bechterew


De voorkomende klachten bij de ziekte zijn wat afwisselend. In het begin is het niet zo evident om de diagnose ineens vaststellen. Men zal een zorgvuldig en uitgebreid lichaamsonderzoek moeten doen. Er zullen zelfs enkele röntgenfoto's moeten gemaakt worden. In sommige gevallen zal men zelfs mri en ct scnas maken.


Behandeling van de ziekte van bechterew


Voor de ziekte van bechterew bestaat geen genezing. Er zijn enkele behandelingswijzen waardoor men de klachten kan laten verminderen. Er wordt aangeraden om zo veel mogelijk te bewegen. aan de hand van fysiotherapie kan je oefening doen waardoor de bewegen van de rug wat makkelijker zal worden. De kans dat je rug  krom zal worden, zal op deze manier verminderd worden. De arts zal ook medicaties kunnen voorschrijven om bepaalde klachten te verlichten. Het is aanbevolen om de arts eerst te raadplegen indien zulke klachten vastgesteld worden.


Over de Auteur

Info artikel over de ziekte van bechterew 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo