Ziekte van Graves - Artikel Post - Artikel Marketing

Ziekte van Graves

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gnelik
Gezien: 415 | Aantal woorden: 572 | Datum: Thu, 11 Apr 2013 | 0 commentaar

Ziekte van Graves

Wanneer in onze lichaam antilichamen worden geproduceerd die de werking van de schildklier versnellen, spreekt men dan van de ziekte van Graves. De schildklier bevindt zich aan de voorkant van de hals. Deze maakt hormonen zoals T4 en T3. Deze hormonen worden met het bloed naar de weefsels gebracht. De hoeveelheid productie van  schildklierhormoon hangt natuurlijk af van de schildklier en hypofyse. Deze laatste regelt mee de productie van de hormonen. De hypofyse is een orgaan in onze hersenen. De schildklierhormoon heeft grote invloed op de stofwisseling en hartritme in de lichaam. Het speelt ook een grote rol tijden zwangerschap. Deze is namelijk verantwoordelijk voor een goede hersensontwikkeling ban een pas geborene. De ziekte treft veel mensen aan, vooral vrouwen met middelbare leeftijd.

Symptomen van de ziekte van Graves
Er zijn veel voorkomende klachten bij de ziekte van graves. De patiënt snelle hartkloppingen krijgen. Je kan wat gewicht verliezen gedurende deze periode. In loop van tij kan je heel vermoeid raken. Je lichaam zal veel meer zweten dan gewoonlijk. Je zult ook last hebben van diarree. Andere klachten kunnen tevoorschijn komen als oog pijn. De ogen kunnen ontstoken raken. Ze zullen rood van kleur worden. Je kan ook tranen krijgen. De ogen kunnen zelfs uitpuilen. Aan de hand van deze klachten zal men een diagnose vaststellen. Indien nodig zal men ook een bloedonderzoek doen.


Behandeling van de ziekte van Graves


Er zijn tegenwoordig medicaties die als behandeling voorde ziekte van Graves worden voorgeschreven. Deze zorgen ervoor dat de aanmaak van schildklierhormoon wordt onder controle gehouden. Soms kunnen deze medicaties wat bijwerking geven zoals huiduitslag. De behandeling zal enige tijd duren. na de behandeling zal men terug een onderzoek moeten verrichten om het effect van de behandeling te zien. De medicaties hebben in het algemeen een vrij goede impact op de ziekte van Graves. De helft van de patiënten kan genezen worden na inname van medicijnen. Het is heel belangrijk om de raad van je arts te volgen.

Over de Auteur

Artikel over ziekte van graves

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo