ziekte van kahler - Artikelpost

ziekte van kahler

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 628 | Aantal woorden: 679 | Datum: | 0 commentaar

Ziekte van kahler
De medische term voor de ziekte van kahler is de multipel myeloom. Het is een ziekte die in de beenmerg begint te ontwikkelen, meer specifiek in de plasmacellen. Naaste plasmacellen zijn inde beenmerg ook andere cellen die op het einde in onze bloed terechtkomen. De functie van deze plasmacellen is dat ze verantwoordelijk zijn voor de productie van afweerstoffen in ons lichaam voor bescherming tegen allerlei bacteriën en virussen. Het zijn in feite eiwitten. Een gevorderde stadia van de ziekte kan ervoor zorgen dat de botten waar de cellen bevinden ook erg aangetast worden.


Symptomen van de ziekte van kahler


De symptomen van de ziekte van kahler  treden op vele manieren  op. Er bestaan al enkele meest voorkomende klachten. Vaak kan de mens zich heel moe worden. Je kan ook bloedarmoede hebben. De mens zal weinig immuniteit bieden tegen allerlei infecties. Af en toe zal je pijn hebben in de botten. Er bestaat ook een kans voor botbreuken. De kalk gehalte in je bloed kan sterk toenemen.


Diagnose van de  ziekte van kahler


Om de diagnose goed vaststellen zijn er een aantal manieren. Er kunnen röntgenfoto's genomen worden van de botten om meer duidelijk beeld te krijgen. De bloed zal zorgvuldig onderzocht worden. Aan de hand van urine zal men ook enkele conclusies kunnen trekken. Uiteindelijk zal er ook een biopsie van de beenmerg gedaan worden. Er kunnen ook enkele scans toegepast worden zoals mri.


Behandeling van de ziekte van kahler


Om de ziekte van kahler te behandelen zijn er een aantal methoden. Maar een er is nog steeds geen definitieve genezing voor deze ziekte. Na de behandeling zullen de klachten wat verminderen. Aan de hand van de voorkomende klachten en de leeftijd van de patiënt zal er een geschikte behandelingsmethode toegepast worden. De ziekte kan ook per persoon verschillen. Daarom zal er op voorhand een goede diagnose vastgesteld worden.Over de Auteur

Artikel over ziekte van kahler

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo