FB pix Ziekte van Parkinson - Artikelpost

Ziekte van Parkinson

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 5277 | Aantal woorden: 506 | Datum: | 0 commentaar

 

De ziekte van Parkinson werd voor het eerst beschreven door de Brit James Parkinson. Het is feite een stoornis in de hersenen en in de spieren die met elkaar verbonden zijn. De ziekte is een afwijking van het extrapiramidale  systeem. Deze is verantwoordelijk  voor de bewegingen, coördinaties en houdingen van de mens. Dit alles gebeurt aan de hand van dopamine. Dopamine is een chemische stof. In de vroege jaren werd er ontdekt dat door tekort van dopamine ontstaat er een verstoring van de spierbeheersing. Deze is dan meteen de echte oorzaak van de ziekte van Parkinson. Waarom wordt er niet genoeg dopamine geproduceerd is nog niet helemaal bekend. Men heeft ontdekt dat er erfelijke factoren zijn die de ziekte verspreiden.     Eén derde van de patiënten hebben een familielid  die ook deze ziekte heeft.

De ziekte komt treedt meestal op bij mensen boven40 jaar. De ziekte veroorzaakt frustraties bij de patiënten. Men voelt zich opgesloten in zijn lichaam die dan niet gehoorzaamt. De algemene intellect van de mens wordt niet aangetast. Maar de ziekte kan ook bij jongeren voorkomen, vooral boven twintigste jaren. Er bestaan ook geen duidelijke verschillen wie de ziekte kan krijgen. Het komt zoveel als bij mannen als bij vrouwen. De term parkinsonisme is dan de definitie van de voorkomende verschijnselen van de veroorzaakte aandoening. Parkinsonisme kan veroorzaakt worden door medicijnen zoals antipsychotica. Herhalende hersenletsel kan ook eveneens parkinsonsime veroorzaken.

De symptomen van de ziekte van parkinson zijn bevingen van de armen, handen en benen. Patiënten kunne ook spierstijfheid krijgen waardoor het maken van normale bewegingen heel moeilijk zullen zijn. men zal ook in de loop van de tijd geheugen problemen krijgen. De onthouding van sommige zaken zal niet meer evident zijn. Deze symptomen kunnen heel lang blijven optreden en in sommige gevallen zelfs jaren. De diagnose van de ziekte zal meestal aan de hand van scans zoals mri en ct gedaan worden.Over de Auteur

Infromatieve artikel over de ziekte van parkinson.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Hersenstormen
Hersenstormen

€ 9,90
Toon product

Het Parkinson-oefenboek
Het Parkinson-oefenboek

€ 27,50
Toon product

Richtlijn voeding bij de ziekte van Parkinson
Richtlijn voeding bij de ziekte van Parkinson

€ 16,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo