FB pix Zijn goji bessen gezond voor je? - Artikelpost

Zijn goji bessen gezond voor je?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1028 | Aantal woorden: 940 | Datum: | 0 commentaar

Zijn goji bessen gezond? Of is dit allemaal maar een fabeltje? In Azië weten ze het al eeuwenlang, goji bessen zijn super gezond! De goji bes draagt daar niet voor niets de naam super vrucht van het Oosten. Onderzoekers weten zelfs dat de goji bes behoort tot de super vrucht van de wereld.

De bes, die ooit ontdekt werd in de bergen van de Himalaya in Tibet, kent zijn oorsprong in landen als China, Nepal en Mongolië. Vooral in China wordt de goji bes in grote hoeveelheden verbouwd en geoogst. Dan moeten goji bessen toch wel gezond zijn!

In China worden de goji bessen ook wel rode diamanten genoemd omdat het big business is. In 2001 maakte de regering van China al bekend dat er miljoenen kilogrammen goji bessen naar landen over de hele wereld werd verscheept. Maar wat maakt de goji bes dan zo gezond?

Hiervoor moeten we dieper in gaan op de unieke samenstelling van de goji bessen. Hieronder een lijst met componenten die de bes bewezen bezit:

18 verschillende aminozuren (bouwstenen van ons lichaam)

Verschillende antioxidanten (neutraliseren en afvoeren van vrije radicalen)

6 soorten vitamines waaronder vitamine C, B en E

11 verschillende mineralen waaronder ijzer, koper, nikkel, chroom, magnesium, natrium en calcium

5 onverzadigde vetzuren waaronder linolzuur, alfalinozuur en andere essentiële vetzuren

6 monosachariden (koolhydraten, suikers voor ons lichaam)

8 polysachariden (goed tegen kanker, cholesterol, seksuele stoornissen, diabetes en andere kwalen)

Klinkt redelijk gezond toch? Goji bessen zijn prima te combineren met elk dieet of je dagelijkse voeding vanwege de grote hoeveelheden van onze dagelijkse lichamelijke behoefte aan voedingsstoffen. Zo bevatten 100 gram gedroogde goji bessen 100% van onze dagelijkse behoefte aan ijzer, 18% zink, 24% kalium en 91% seleen. Allemaal stoffen die we nodig hebben en gezond voor je zijn.

Het vitamine C gehalte in 100 gram gedroogde goji bessen varieert tussen de 32% en 163% van onze dagelijkse hoeveelheid die we nodig hebben. Dit komt neer op ongeveer 29 mg tot 148 mg.

Dit komt neer op 500 keer meer vitamine C als een sinaasappel en 15 keer meer als spinazie. Een gedroogde goji bes bestaat voor 31% van haar totale gewicht uit polysachariden. De polysachariden zijn belangrijk voor ons lichaam en zijn volgens onderzoek goed tegen cholesterol, seksuele stoornissen, kanker, diabetes en andere kwalen.

Volgens Japanse studies bevatten goji bessen verder organisch germanium. Dit organisch germanium zou helpen bij het voorkomen en bestrijden van verschillende soorten kanker zoals baarmoederhalskanker, longkanker, leverkanker en teelbalkanker. Het germanium zorgt ervoor dat de kankercellen bestreden worden en daardoor in sterkte afnemen of zelfs afsterven. Onderzoekers hebben hier bewezen resultaten bij geboekt in combinatie met andere medicijnen.

Goji bessen staan ook bekend om de hoeveelheid aminozuren die ze bevatten. Het aminozuur dat ze bevatten is het BCAA amonizuur L-leucine, welke een bouwsteen is van HMB. Dit HMB staat voor Beta-hydroxy-beta-methylbutyrate. Een moeilijke naam maar wel goed voor een hoop positieve dingen voor het lichaam zoals het verlagen van cholesterol, het versterken van het immuunsysteem en de opbouw van spierweefsel en het verbranden van lichaamsvet.

Goji bessen zijn dus erg gezond! Ze voorzien in een grote hoeveelheid van onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen. Verder bevat de goji bes weinig suiker voor de hoeveelheid voedingsstoffen die er in zitten. De goji bes is dus een bewezen super vrucht en een uitstekende toevoeging op ieders dagelijkse voeding of dieet!

Wil je meer lezen over deze gezonde bes, ga dan naar onze site gojibessen.nu! Hier vind je allerlei artikelen en kun je lezen wat de goji bes voor jou kan doen.Over de Auteur

Erik Trum is groot fan van gezond eten en gepassioneerd over koken. Hij heeft een website gecreëerd over de gezonde goji bes vanwege de vele gezondheidsvoordelen die de bes met zich mee kan brengen. Op deze informatieve site schrijft hij verschillende artikelen zoals goji thee en de voordelen, goji bessen en afvallen, de Lycium Barbarum struik, wetenschappelijk onderzoek naar de bes en nog vele andere onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo