zit sta bureau - Artikelpost

zit sta bureau

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 373 | Aantal woorden: 372 | Datum: | 0 commentaar

Een hele dag zitten is slecht voor de mens, daarvoor zijn we niet gemaakt. Er zijn inmiddels volop onderzoeken die dit onderschrijven en aantonen dat wanneer men meer beweegd men zelfs een langere levensverwachting heeft.

Uiteraard sporten de meesten van ons maar als je eens even stil staat bij het aantal momenten iedere dag dat we zitten en hoe lang dat allemaal bij elkaar is, zal menigeen er toch van schrikken. Je begint 's-morgens al aan de ontbijttafel met zitten, daarna in de auto of de trein naar het werk waar je alweer op je achterste zit. Eenmaal op het werk gearriveerd nemen de meesten van ons plaats achter hun bureau op een hopelijk ergonomische goedgekeurde bureaustoel maar toch, je gaat weer zitten. Lunchen doen nog steeds de meesten van ons aan een tafel op een stoel en na het werk gaan we weer zittend naar huis terug. Daar nemen we plaats aan de eettafel en als alles is opgeruimd zitten we vaak de rest van de avond voor de televisie op de bank.

Gelukkig worden er steeds meer NEN stoelen aangeschaft door de werkgevers. Deze bureaustoelen ondersteunen het lichaam prima zodat we zo min mogelijk klachten op zullen lopen. Tegenwoordig is daar nog een prima atribuut bij gekomen en dat is de zit sta tafel. Deze werkplek maakt het mogelijk om het zitten en staan af te wisselen en dus tijdens het werk meer te bewegen. Ook dit middel zal op termijn allerlei klachten verminderen en daarbij kunt U denken aan rugklachten, r.s.i. en nekklachten. Ook zal de productiviteit van de werknemers toenemen, zij blijven namelijk frisser. Al met al een prima ontwikkeling lijkt me en een leuke bijkomstigheid is dat de zorgkosten in de toekomst wellicht een beetje lager worden.

U ziet het, een beetje bewegen kan geen kwaad en levert de samenleving maar vooral ook U zelf behoorlijk wat op.Over de Auteur

Moonen Import Export is een groothandel in kantoormeubelen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo