FB pix Zo blijf je in vorm tijdens de kerstperiode - Artikelpost

Zo blijf je in vorm tijdens de kerstperiode

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 260 | Aantal woorden: 761 | Datum: | 0 commentaar

De kerstperiode staat meestal niet bekend als bijzonder streng met betrekking tot iemands dieet of voor het bereiken van een nieuwe fysieke piek. Natuurlijk moet je ook kunnen genieten van de leukste tijd van het jaar. Met een paar simpele trucs blijf je toch in vorm en sta je in het nieuwe jaar niet keer op keer op de weegschaal. Met kerst en de dagen erna kun je een beetje ontspannen. Tenzij je stapels koekjes eet, zullen een paar dagen per jaar niet het verschil maken tussen een droomlichaam en wintervet. Toch kunnen een paar kilo's snel ophopen tijdens de feestdagen. Wijn, Ham di Pasku en dergelijke kunnen zich ontwikkelen tot ware caloriebommen, vooral als ze vaak worden geconsumeerd.

Tips voor de kerstdagen

Om je caloriebalans te beschermen, kun je een paar tips in acht nemen die je op kerstdagen kunt toepassen. Probeer allereerst bewust te worden van je verbruik. Natuurlijk is 1-2 koekjes prima, maar weet je of je er per ongeluk zeven eet? De meeste mensen zijn niet gelukkiger na zeven koekjes dan na twee. Dus eet wat je lekker vindt, maar let op de hoeveelheid.

Groenten eten

Als er dan op de feestdagen een rijk menu wordt geserveerd, moet je niet alleen gebraden vlees zoals Kantonese kerstgans en bijgerechten eten, maar zoals gewoonlijk ook naar groenten of salade grijpen. Dat het kerst is, betekent niet dat je helemaal anders moet eten, toch? De caloriearme bijgerechten voorzien je van voedingsstoffen en besparen calorieën.

Blijven bewegen

Het hoeft niet altijd de sportschool te zijn. Een lange winterwandeling stimuleert je spijsvertering en verbrandt bovendien enkele honderden calorieën per uur. Hierdoor kun je de calorieën die je boven je behoefte hebt gegeten snel relativeren en je ook nog eens beter laten voelen. Je training hoeft ook niet per se gepauzeerd te worden. Korte, intensieve trainingen, met je eigen lichaamsgewicht of in de frisse lucht, onderhouden je spieren en verbranden veel calorieën.

Plannen helpt

Bovendien moet een duidelijke periode stellen voor hoe lang je jezelf uitzonderingen in het dieet wilt toestaan. Is het tot Kerstmis voorbij is, of misschien tot het einde van het jaar? Dit verdrijft snel een slecht geweten en je kunt genieten van je feestmaaltijd. Tegelijkertijd weet je echter dat de tijd om te feesten beperkt is en stel je jezelf ten doel om vanaf dit punt weer normaal te worden.

Ook al helpt dit allemaal niet, je kunt je kerstfeest ook ‘klaarmaken’ qua calorieën. Bewaar elke dag een paar calorieën voor een paar dagen of zelfs weken als het makkelijker voor je is. Zo heb je een goede buffer voor kerst die je naar hartenlust kunt verkwisten.Over de Auteur

Madame Appetit wil je leven leuker, lekkerder en mooier maken. Met een focus op food, travel, style & home, inspireren we je dagelijks met diverse blogs!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo