Zo meet jij gemakkelijk je glucosewaarden - Artikelpost

Zo meet jij gemakkelijk je glucosewaarden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 249 | Aantal woorden: 627 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij suikerziekte, dan is het noodzakelijk dat jij meermaals per dag je glucosewaarden moet meten. Dit kun je doen door een gaatje in je vinger te prikken en vervolgens een druppel bloed op een daarvoor speciaal bestemd stripje te doen. Dit wordt vervolgens afgelezen door het apparaatje wat je bij je draagt en aan de hand daarvan kan worden bepaald of de glucosewaarden te hoog zijn. Dit is natuurlijk met de hedendaagse techniek volledig achterhaald. Tegenwoordig kan het veel makkelijker! Dit kun je doen door het gebruik van de Freestyle Libre. Wat dit exact is en wat de voordelen hiervan zijn, vertellen we je in onderstaande artikel.

Wat is een Freestyle Libre

De Freestyle Libre, is ten opzichte van de ‘ouderwetse’ methode een ware uitkomst. Dit is namelijk een ‘sensor’ die doorgaans achter op de arm wordt geplaatst die daarmee automatisch om de zoveel tijd je glucosewaarden meet. Niet alleen worden ze gemeten, maar ze worden ook nog eens opgeslagen. Wel is het belangrijk, dat voordat je in aanmerking komt voor het gebruik van dit apparaat je beschikt over de nodige kennis. Dit kun je doen door het volgen van een hiervoor speciaal ontwikkelde e-learning.

Hoe werkt de Freestyle Libre

De Freestyle Libre werk in principe heel eenvoudig. Deze sensor zit op de huid en zorgt ervoor dat er zowel overdag, als ’s nachts een constante meting wordt uitgevoerd om je glucosewaarden in de gaten te kunnen houden. Je draagt deze sensor vervolgens 14 dagen zodat hij voldoende informatie heeft kunnen verkrijgen om de situatie volledig en nauwkeurig te kunnen beoordelen. Je kunt deze sensor gedurende allerlei verschillende bezigheden blijven dragen. Zo zijn ze waterdicht en kun je er dus prima mee onder de douche. Het grote voordeel van deze manier van glucosewaarden meten, is dat je dit op je smartphone kunt doen. Je kunt met een geschikte smartphone namelijk eenvoudig de waarden aflezen van de afgelopen 8 uur. Is je telefoon niet geschikt of heb je geen smartphone in je bezit, dan zijn er ook speciaal beschikbare readers, die je kunt gebruiken voor het aflezen van je glucosewaarden.Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo