FB pix Zorghulpmiddelen - Artikelpost

Zorghulpmiddelen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1192 | Aantal woorden: 808 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je zorg nodig hebt zit je in Nederland eigenlijk wel heel goed. Als je onze zorgstaat vergelijkt met andere landen zie je dat alles hier goed geregeld is. De laatste tijd horen we alleen maar negatieve verhalen vanuit de zorgsector vanwege de ene na de andere bezuiniging. We zijn er misschien wel op achteruit gegaan, toch is in Nederland alles erg goed geregeld als het op zorg aan komt. De medische wereld blijft zich ontwikkelen en we kunnen steeds meer. Hierdoor worden we steeds ouder. Dit neemt weer andere problemen met zich mee. De zorgsector blijft hierdoor in beweging.

Hulpmiddelen

Onder andere omdat we steeds ouder worden is de vraag naar hulpmiddelen ook groot. Zorghulpmiddelen en de uitgifte hiervan verloopt niet altijd helemaal geruisloos, mensen nemen hierdoor steeds vaker het heft in eigen hand.
Tijdelijk gebruik

Wanneer iemand herstellende is van bijvoorbeeld een val of een ziekte kunnen er soms tijdelijk hulpmiddelen nodig zijn. Je kunt deze hulpmiddelen soms tijdelijk huren, vaak worden de kosten dan ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar. Dit is wel afhankelijk van je pakket, dus zoek dit altijd eerst uit voordat je iets in bruikleen neemt. Je kunt hulpmiddelen bij verschillende instanties huren, een voorbeeld hiervan is zorginstelling Zuidzorg. Wil je zeker zijn dat je het vergoed krijgt? Neem dan even contact met je zorgverzekeraar op en vraag met welke instanties zij een overeenkomst hebben.

Het kan ook zomaar zijn dat je langzaam maar zeker afhankelijk wordt van zorghulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan een scootmobiel, looprek of medicijnendoosje. Wanneer je niet meer zonder hulpmiddelen kunt, kun je er ook voor kiezen om deze zelf aan te schaffen.


Hulpmiddelen zelf kopen

Wanneer is het eigenlijk interessant om hulpmiddelen zelf te kopen? Wanneer je na de huurperiode toch afhankelijk blijkt te zijn van bijvoorbeeld een rolstoel of een looprek kan het interessant zijn om zelf een hulpmiddel aan te schaffen. Een beetje afhankelijk van de aanschafprijs kun je overwegen om iets te kopen. Een looprek of rolstoel zijn te behappen qua kosten, maar moet je een scootmobiel aanschaffen? Dan kun je je voorstellen dat de aanschafkosten een stuk hoger liggen. Moet je toch een duur hulpmiddel aanschaffen? Dan kun je ook altijd kijken voor tweedehandse opties.

Ontvang je thuiszorg? Dan kun je ook altijd vragen of de thuiszorgmedewerker je kan helpen bij het maken van een slimme beslissing.

Over de Auteur

Sanne schrijft graag over de zorgsector.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo