Zorgverzekeraars in Nederland - Artikelpost

Zorgverzekeraars in Nederland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 442 | Aantal woorden: 670 | Datum: | 0 commentaar

In Nederland zijn sinds het invoeren van de zorgverzekeringswet in 2006 een veelvoud aan zorgverzekeringen ontstaan. Anno 2016 is er te kiezen uit 61 verschillende polissen, die door 25 verzekeraars worden aangeboden en die zelf onderdeel uitmaken van 9 verzekeringsconcerns. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste polis is in 2016 336 euro per jaar ofwel 28 euro per maand. Op het internet zijn basisverzekeringen goed te vergelijken op prijs en kun je dus een financieel slimme keuze maken. Maar voordat je de verzekering ook gaat afsluiten, moet er goed gekeken worden naar een paar andere dingen want anders kan goedkoop ook miskoop worden.

Naturapolis of Restitutiepolis

Bij een vergoeding in natura levert de verzekering de zorg die je nodig hebt, bij restitutie vergoed de verzekering de kosten van de zorg. Sommige polissen combineren dit ook, waarbij een deel via natura en deel via restitutie werkt. In principe komt het erop neer dat een verzekering die in natura vergoed een meer beperkte zorgkeuze heeft en de zorg alleen volledig vergoed wanneer uitgevoerd door gecontracteerde partijen van de verzekeraar. Bij een restitutieverzekering krijg je de marktprijs van de zorg vergoed, die je in principe bij elke aanbieder kan besteden. Restitutieverzekeringen zijn in de regel dan ook duurder omdat ze meer keus bieden. Nadeel is wel dat tot aan een bepaald bedrag voorgeschoten moet worden, waarna de restitutie plaatsvind. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het dus vooral vooral handig te kijken waar in je omgeving je ook werkelijk terecht kunt als je een natura of gecombineerde verzekering gaat afsluiten.

Aanvullende verzekeringen

In Nederland heeft 84,3% van de verzekerden een aanvullende verzekering. Hoewel de bestandsdelen van de basisverzekering grotendeels bij de wet zijn vastgelegd, gaat dit voor aanvullende verzekeringen niet op. Dit betekent dat wat een aanvullende verzekering precies vergoed meer verschilt per verzekeraar dan de basisverzekering. Je kan alleen een aanvullende verzekering nemen bij de verzekeraar waar je ook je basisverzekering hebt. Er valt meer geld te besparen via de basisverzekering, maar de aanvullende verzekering kan grotere verassingen bevatten en moet dus ook zeker scherp bekeken worden op de echte inhoud. Voor 2017 is het dus ook slim om goed te kijken naar de verschillende nieuwe zorgverzekeringen en te kijken welke zorgverzekeraar het beste bij jou past.

Over de Auteur

Voor onze blog schrijven wij regelmatig over zorg gerelateerde onderwerpen. Vooral in aanloop naar het nieuwe zorgseizoen dat altijd half november begint wordt er goed gekeken naar wat de verschillende veranderingen binnen de zorgverzekeringsbranche zijn. We volgen dit zorgnieuws & publiceren hier relevante artikelen over.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo