Zorgverzekering afsluiten voor studenten - Artikel Post - Artikel Marketing

Zorgverzekering afsluiten voor studenten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 169 | Aantal woorden: 1465 | Datum: | 0 commentaar

Als je 18 bent, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het is logisch dat je dan de goedkoopste zorgverzekering wil en een verzekering die het beste bij jouw wensen past. Voornamelijk studenten hebben over het algemeen niet veel te besteden en willen daarom zo goedkoop mogelijk. Er zijn zorgverzekeringen die speciaal gericht zijn op studenten, maar hoe kies je de goedkoopste? 

 

Elk jaar is het mogelijk om over te stappen op een andere zorgverzekering. Per jaar kun je dan ook kijken of de zorgverzekering die je dat jaar daarvoor hebt afgesloten, nog bij je past. Dit moet altijd voor 1 januari geregeld zijn, daarna is het niet meer mogelijk om over te stappen. Stap je over? Dan hoef je je huidige zorgverzekering niet op te zeggen. Dit gaat automatisch.  

 

Kies voor een zorgverzekering dat bij je past 

 

Zorg dat je niet te veel betaalt. Kijk daarom goed of je jaarlijks veel medische kosten hebt. Betaal je bijvoorbeeld veel voor de tandarts, omdat je geen verzekering hebt? Denk er dan eens over na om een tandartsverzekering af te sluiten. Je kan er eventueel ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. In dit geval zal je dan korting krijgen op je premie, waardoor je maandelijks minder betaalt. Dit kan wanneer je verwacht dat je het eigen risico niet op gaat maken. Het is natuurlijk moeilijk om in te schatten wat er het aankomende jaar gaat gebeuren. Houd er daarom rekening mee dat de kosten die je maakt, je dan wel zelf moet betalen. 

 

Een verzekering specifiek voor studenten 

 

Als student kun je kiezen voor een zorgverzekering voor studenten. Deze zorgverzekeringen hebben speciaal voor studenten een lagere premie. Om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij je past, kun je het beste zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Uiteindelijk zal de meest geschikte zorgverzekering uit de test komen. Je kunt ook altijd je ouders om advies vragen, zij moeten namelijk ook de keuze maken of ze overstappen of blijven bij hun huidige zorgverzekering.  

 

Het is aan te raden om op tijd te beginnen met het vergelijken van de verschillende verzekeringen, zodat je geen overhaaste beslissingen hoeft te maken.  Over de Auteur

Blog over de goedkoopste zorgverzekering!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[269 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[173 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo