Zorgverzekering vergelijken: collectief verzekeren of toch vergelijken?
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Lauredewijs | Via Artikel Post
Gezien: 917 |
Aantal woorden: 715 |
Datum: Mon, 27 Nov 2017 |
0 commentaar
Nu het zorgseizoen sinds half november weer is geopend, is het weer de tijd van het jaar om over te stappen van zorgverzekerering. Hiervoor heb je tot en met 31 december de tijd. Als werknemer bestaat de kans dat je een envolop of e-mail op de deurmat krijgt met een aanbod om je collectief te verzekeren via je werkgever. Dit lijkt in de eerste plaats wellicht aantrekkelijk, maar toch blijkt het niet altijd de beste keuze te zijn. Zorgverzekering vergelijken via internet kan je in veel gevallen een goedkopere zorgverzekering opleveren met goede polisvoorwaarden. Benieuwd hoe dat kan? Lees dan verder.
Het blijkt uit onderzoek dat de gemiddelde werknemer die een zorgverzekering heeft via zijn werkgever, maar liefst tien jaar blijft zitten. Omwille van de collectieve zorgverzekering en in de overtuiging dat ze daarmee de beste deal gesloten hebben. Het kan inderdaad zijn dat je goedkoper uit bent wanneer je je verzekerd via je werkgever, maar dat geld vrijwel altijd in slechts een aantal gevallen. Het is dus zeker de moeite waard om na te kijken of je juist niet teveel betaalt. Heb je een collectieve zorgverzekering die volledig bij je past? Dat is mooi. Maar je blindstaren op de korting en op basis daarvan je zorgverzekering kiezen kan je duur komen te staan, doordat je jezelf onnodig 'over verzekert'. Hoe zit dat?
Je collectief verzekeren voor een basispremie bijna altijd onnodig duur
Denk je als verzekerde genoeg te hebben aan een basispremie? Dan is valt het niet aan te raden je collectief te verzekeren. Waarom? Een collectieve verzekering is eigenlijk altijd duurder wanneer je alleen een basisverzekering afsluit.
Nagenoeg alle collectieve zorgverzekeringen zijn samengesteld uit een basisverzekering in combinatie met aanvullende verzekeringen, zoals een tandarts- en fysiotherapie verzekering. Bij eencollectieve zorgverzekering komt de verzekeraar met voor het oog aantrekkelijke kortingen, zoals: 5 gratis fysiotherapie behandelingen of 15% korting op je tandartsverzekering. Maar als je vindt dat je voldoende hebt aan een basispremie en je kiest voor een collectieve zorgverzekering, betaal je dus automatisch voor de aanvullende premies. En dat is zonde.
Aanvullende zorg waar je geen gebruik van maakt
Natuurlijk kan het een fijne gedachte zijn om extra aanullende verzekeringen achter de hand te hebben, je krijgt ze immers met een (fikse) korting. Maar als je denkt met de basispremie afdoende verzekerd te zijn, waarom zou je je dan laten overhalen om extra te betalen voor aanvullende zorg waar je naar alle waarschijnlijkheid geen beroep op gaat doen? In sommige gevallen blijft het natuurlijk altijd een riscio of je er wel of geen beroep op zal doen. Maar in andere gevallen is het juist zonneklaar.
Heb je echt komend jaar kraamzorg nodig? Of anticonceptie? Hierbij speelt natuurlijk mee of je man of vrouw bent en van welke leeftijd. Wie hier kritisch naar kijkt kan zichzelf jaarlijks een hoop geld besparen.
Hoge kortingen alleen op duurdere zorgpremies
Daarnaast lijken de kortingen die gegeven worden op de aanvullende verzekeringen vaak bijzonder hoog - zorgverzekeraars geven in veel gevallen tot 20% korting. Maar bedenk je wel dat die hoge korting geldt op duurdere premies. En heb je zo'n duurdere zorgpremie nou echt nodig?
Een trend die langzaam op komt binnen zorgverzekeringen zijn de goedkopere 'internet' verzekeringen, waarbij nagenoeg alle zorg online wordt geregeld, zoals het doen van declaraties en het inzien van de stand je eigen risico. Kies je voor een internetverzekerinig, dan kan dit je een besparing van gemiddeld 15 euro per maand opleveren wanneer je ook je eigen risico ophoogt. Vindt je het niet erg of juist wel makkelijk om je zorgzaken online te regelen? Ga dan eens zorgverzekering vergelijken en bekijk waar je op je kunt besparen wanneer je overstapt naar een voordelige internetverzekeraar.
Over de Auteur
Schrijft over zorgvergelijkings websites.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen