Zwangerschaps kans - Artikelpost

Zwangerschaps kans

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 924 | Aantal woorden: 615 | Datum: | 0 commentaar

 

Er leven legio meisjes die bezorgd zijn als ze na sommige kalendermaanden nog niet in verwachting zijn. Menigmaal word zichzelf acuut een probleem aangepraat dat ze steriel zijn of andere moeilijkheden hebben. Echter dat is te gemakkelijk overwogen en buiten beschouwing gelaten van goede observatie naar je vruchtbaarheid moet je je over deze gedachten niet teveel druk over maken!

Echter wat is je vooruitzicht bij het in verwachting raken? Wat is de verhouding dat je buitenkans op een bevruchting beïnvloed word?

Het kan misschien al zijn dat je bevrucht raakt bij een enkele keer onveilig seks hebben, de potentie dat je bevrucht word is bewezen groter als je dat doet op een prille leeftijd, als wanneer je onder andere de 30 jaar bent voorbij gestreefd

De gemiddelde kans op een in verwachting raken per maand is becijferd op 15%

Supervruchtbaar: je zwangerschapskans per kalendermaand is 0, 6 (60%), binnen een half jaar is 100% bevrucht.

Middelmatig vruchtbaar: je zwangerschapskans per maand is 0, 2 (20%), in een half kalenderjaar is 74% zwanger, Binnenin een kalenderjaar 93% en binnen twee jaar 100%.

Amper vruchtbaar: je zwangerschapskans is per 30 dagen 0, 05 (5%). In een levensjaar is 46% zwanger, binnen 2 jaar 71%.

Dus kun je de conclusie trekken dat het geheel normaal is dat je na een paar maanden proberen nog niet zwanger bent. Het is veel normaler om een grens van 2 jaar voor jezelf te stellen, maar bij veel echtparen is het ook in een jaar al gelukt.

Mogelijkheid op Zwangerschap

De mogelijkheid op een bevruchting geraken geringer naargelang je ouder word. Na vele jaren een anti-conceptie pil te hebben ingenomen is het niet gebruikelijk om te verwachtten dat je hormonen in een kalendermaand zijn opgeknapt en je regelrecht bevrucht bent!

Heb je ellende met Zwanger Worden? Lees de keuzes

Uit onderzoeking is gebleken dat na je 30e leefjaar de toeval op een zwangerschap met de helft is afgenomen. Het verwoord niet dat je niet meer zwanger kunt worden maar het duurt regelmatig wel menige malen langer.

Voor jongens zit dit anders. Bovenal alcoholgebruik en drugsgebruik beïnvloeden de vruchtbaarheid van de heren negatief, het is dan ook aan te bevelen om al enkele maanden voor jullie hebben bedacht voor een kleine te gaan, het alcohol en drugsgebruik te beëindigen!

Niet uitsluitend is je vruchtbaarheid slechter geworden, ook is de mogelijkheid op een ongeschonden kleintje vele keren groter bij een prima levensstijl!

Enige andere ongezonde uitwerkingen op vruchtbaarheid zijn:

 

  • Alcohol
  • Drugs
  • Overgewicht
  • Ongezonde levensstijl
  • Roken
  • Medicijnen

De uitkomst is dat je niet te gauw in bangheid moet belanden, als het zwanger worden wat langer op zich laat afwachten dan je bij voorbaat had verwacht! Kans op zwangerschap is dus wel degelijk altijd het geval, tenzij anders getest en uitgemaakt is!

Indien je het beseft hebben dat je zwanger bent, dan is het reëel om een Zwangerschapstest te toepassen! Deze doet je voor 99% zekerheid vertellen wat het antwoord van al jullie krachtsinspanning is!

Ook is het dan geinig om met een Chinese Zwangerschapskalender te kijken of het een boy of mevrouw word!Over de Auteur

Mijn naam is Peter Roosendaal ik ben 30 jaar gynaecoloog geweest tegenwoordig ben ik gepensioneerd en mijn passie is het schrijven van educatieve stukken tekst waar zwangere vrouwen baat bij hebben!

 

Zwangerschapstest

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo