FB pix Zwangerschapsverschijnselen - Artikelpost

Zwangerschapsverschijnselen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1029 | Aantal woorden: 671 | Datum: | 0 commentaar

Zwangerschapsverschijnselen is waar het allemaal mee begint. Voor vrouwen is de geboorte van een gezonde baby één van haar gelukkigste momenten in haar leven. Vrouwen die zwanger zijn kunnen de zwangerschapsverschijnselen al merken vanaf de eerste week. Maar in de eerste weken is het moeilijk te zeggen of je zwanger bent aan de hand van enkele symptomen. Mocht je één van de zwangerschapsverschijnselen hebben dan hoeft dat niet direct te betekenen dat je ook echt zwanger bent.
Om er zeker van te zijn dat je zwanger bent moet je als vrouw begrijpen hoe de zwangerschap zicht ontwikkelt en wat de zwangerschapsverschijnselen zijn die daarbij horen.
Tijdens de eerste maand dat een vrouw zwanger is zal ze niet menstrueren, maar toch is het logisch dat er een beetje bloed word afgescheiden.
Dit komt doordat je hormonen in een verhoogde staat verkeren door het vrijkomen van de eicel.
Als een vrouw de tweede week van de zwangerschap ingaat, word haar baarmoederwand dikker dat is een reactie van een ovulatie die er zit aan te komen.
De bevruchting van het embryo en de vormgeving zal beginnen vanaf de derde week. En dat groeien en vormgeven zal doorgaan tot de geboorte van jou kind. Wat gebruikelijk na negen maanden geboren word.

Zwangerschapsverschijnselen

Een vrouw doet er goed aan om aandacht te besteden aan de zwangerschapsverschijnselen die zij ervaart. Meestal is het zo dat de eerste tekenen vaak niet worden opgemerkt. Daarom is het goed om te weten welke zwangerschapsverschijnselen horen bij een zwangerschap. Zodat bij meerdere tekenen toch een proffesionele zwangerschapstest of een dokter kan worden geraadpleegd.
Een veel voorkomend zwangerschapsverschijnsel tijdens de eerste maand is het moeten overgeven omdat je misselijk bent, dit noemen ze ook wel ochtendmisselijkheid. Anders dan zijn naam doet vermoeden kan deze misselijkheid op ieder moment van de dag optreden vooral in de eerste maand dus.
Een ander zwangerschapsverschijnsel kan zijn dat je borsten van vorm veranderen en dat ze er groter uitzien, ook worden vaak de tepels wat donkerder en wat groter. Vrouwen hebben dan ook gevoelige borsten in deze periode.
Vaak als vrouwen zwanger zijn voelen ze zich futloos en vermoeid, dat is ook niet gek er is een hoop aan de gang in je lichaam en het verhoogde hormoon progesteron is daar de schuldige van.
Om de effecten van deze zwangerschapsverschijnselen te verminderen raad ik je aan om een lekker warm kopje citroen thee te drinken.

Zwangerschapsverschijnselen

Bloedverlies kan ook een symptoom voor de zwangerschap zijn. Hierbij gaat het wel om lichte bloeding mocht je een toch een hevige bloeding hebben of aanhoudende bloedingen zijn dit toch tekenen dat er iets niet in orde is.
Verdere zwangerschapsverschijnselen kunnen zijn een opgeblazen gevoel in je maag, vaker moeten plassen, vertraagde menstuele cyclus en verandering van je eetlust.
Bij het punt eetlust is ook een taak voor de man weg gelegd. In de periode dat een vrouw zwanger is, zal haar eetlust toenemen. En in de zwangerschap zijn bouwstoffen voor het lichaam belangrijk voor de groei van het kind. Dus zorg voor gezond en goed voedsel en laat het fast food zoveel mogelijk achterwege.
Klinken deze zwangerschapsverschijnselen niet bekend bij jou maar denk je toch dat je zwanger bent? Een andere manier om daar achter te komen is met een ovulatie kalender. Met deze ovulatie kalender kan een vrouw haar maandelijkse eisprong berekenen. Op deze manier kan je er ook achter komen wat je vruchtbare dagen zijn. Het slagings percentage van vrouwen die deze ovulatie kalender gebruiken ligt rond de 85 procent.

Over de Auteur

Gespecialiseerd in zwangerschap en de signalen die vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo