3 redenen om met een vulpen te schrijven - Artikelpost

3 redenen om met een vulpen te schrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 192 | Aantal woorden: 771 | Datum: | 0 commentaar

Een vulpen? Dat is toch een hartstikke ouderwets schrijfgerei? Iets wat je enkel op de basisschool gebruikte en nu nooit meer in je handen zult houden? Als je dit denkt, heb je het goed mis. De vulpen wordt ook vandaag de dag namelijk veel gebruikt. Vooral door schrijfliefhebbers. Want zeg nou zelf, met een lullig en alledaags balpennetje voel je je toch niet echt een schrijver? Een vulpen in de hand geeft direct een geleerde uitstraling. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden waarom je voor een vulpen zou moeten kiezen.

Ben jij benieuwd waarom steeds meer mensen met een vulpen schrijven? En wil je dit zelf ook wel eens uitproberen, maar ben je nog niet geheel overtuigd? Wij geven 3 redenen om vulpennen een kans te geven! 

1.     Soepelere pengreep

Heb jij na het schrijven altijd enorm veel last van je vingers? Of krijg je halverwege een brief al last van kramp? Dan is de kans groot dat je de pen te krampachtig vasthoudt. En dat is ook niet zo gek, want bij het schrijven met balpennen verleer je voor een groot deel de ideale pengreep. Dit komt omdat het niet uit maakt hoe hard je de pen op het papier drukt. Schrijven zal hij. Het is dan ook niet voor niets dat je op de basisschool leert schrijven met een vulpen. Deze vraagt namelijk om een soepele pengreep. Doe je dit niet, dan wordt de inkt niet op de juiste manier verdeeld en zal je niet kunnen schrijven. In het ergste geval breekt de punt zelfs. Door een Parker pen van www.pwakkerman.com aan te schaffen, zorg je voor een soepelere pengreep en voelt schrijven veel comfortabeler aan.

2.     Langere levensduur

Wist je dat er wereldwijd circa 1,3 miljard wegwerppennen per jaar in de vuilnisemmer belanden? Het is niet voor te stellen hoeveel pennen er dagelijks weg worden gegooid. Vaak omdat de pen uitdroogt en daardoor niet meer gebruikt kan worden of omdat deze simpelweg na enkele keren gebruiken al stuk is gegaan. Dit lijkt misschien niet zo erg. Doodgewone balpennen kosten immers weinig en je hebt zo weer een nieuw pakje gehaald. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan wat dit voor het milieu betekent?

Goede montblanc pennen van Pwakkerman en lamy vulpennen schrijven niet alleen heerlijk, maar ze beschikken ook nog eens over een zeer lange levensduur. Mits ze goed worden gebruikt, kunnen ze zelfs een leven lang mee gaan. Natuurlijk betekent dit wel dat je regelmatig de vulling moet vernieuwen, maar dit weegt niet op tegen de gevolgen van al die pennen die dagelijks in de prullenbak verdwijnen. Bovendien zijn deze pennen ook nog eens een stuk duurder, waardoor je hier doorgaans veel zuiniger mee om zult gaan.

3.     Stimuleer de creativiteit

Waterman pen kopen Pwakkerman.com? Dat is zeker een goed idee wanneer je de creativiteit wilt stimuleren. Ben je al tijden op zoek naar de juiste pitch voor je werk? Lukt het je maar niet om een verslag te eindigen? Sla dan die laptop eens dicht en pak je favoriete vulpen er bij. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de hersenen veel actiever worden wanneer men met pen schrijft. Begin dus maar gewoon wat met brainstormen op een groot vel papier en de ideeën beginnen waarschijnlijk al snel omhoog te borrelen!

 

 Over de Auteur

Een vulpen? Dat is toch een hartstikke ouderwets schrijfgerei? Iets wat je enkel op de basisschool gebruikte en nu nooit meer in je handen zult houden?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo