3 tips om inbraak te voorkomen
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Niels78 | Via Artikel Post
Gezien: 381 |
Aantal woorden: 963 |
Datum: Tue, 16 Jun 2020 |
0 commentaar
Het voorkomen van een inbraak in huis kan best lastig zijn! Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om een raam of deur open te kunnen breken. Daarbij maken steeds geavanceerdere inbraakmethodes het mogelijk om sloten open te breken. Denk aan kerntrekken, de klopsleutelmethode, enzovoorts. In dit artikel lees je meer over een inbraak voorkomen. Een goede beveiliging tegen inbrekers bestaat uit verschillende lagen. Naast goed hang- en sluitwerk is ook het gebruik van een alarminstallatie sterk aan te raden. Een goed slot biedt immers geen bescherming meer, op het moment dat een inbreker eenmaal bij je in huis staat. Welke vorm van inbraakpreventie gebruik jij momenteel?
Tip 1: kies voor SKG-gecertificeerde sloten
Goed hang- en sluitwerk wordt vaak gedefinieerd als hang- en sluitwerk met een hoge SKG-beoordeling. Dat wil zeggen, een SKG-beoordeling van twee of drie sterren. Door voor sloten met een SKG-beoordeling van drie sterren te kiezen, komt je woning in aanmerking voor het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk geeft je het recht op een korting op verschillende verzekeringen. Denk aan de inboedelverzekering! De kans op een inbraak is immers veel kleiner, waar de verzekeraar je graag voor compenseert.
Houd er hierbij wel rekening mee, dat je woning ook aan verschillende andere eisen moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je op iedere etage een rookmelder moet hangen. Ook het gebruik van een koolmonoxidemelder kan verplicht zijn. Op de website van het PKVW lees je hier meer over.
Tip 2: combineer sloten met een alarmsysteem
Zoals reeds beschreven werd, zijn goede sloten alleen vaak niet voldoende. De sloten bieden een eerste bescherming tegen inbrekers, maar hebben geen effect meer als een inbreker het slot heeft weten open te breken. Daarbij kan een inbreker een andere route volgen, door bijvoorbeeld een ruit in te gooien of een kozijn te beschadigen. Een alarmsysteem kun je als een bestaand pakket kopen bij een webshop of bouwmarkt. Verstandiger is het echter om een dergelijk systeem zelf samen te stellen. Laat dit voorafgaan door een risicoanalyse. Een slotenmaker kan je hierbij helpen.
Bij een risicoanalyse worden de risico’s in je woning in kaart gebracht. Een slotenmaker probeert hierbij in te schatten welke route een inbreker volgt om je woning binnen te dringen. Op basis van deze analyse kan vervolgens naar specifieke componenten van inbraakpreventie worden gezocht.
Tip 3: hang camera’s op en zet de lichten aan
Een derde tip om de kans op een inbraak te verkleinen, is het gebruik van een camerasysteem. Hang de beveiligingscamera’s op aan de gevel van je woning en bijvoorbeeld bij de voordeur. Niet alleen is het met deze camera’s mogelijk om op een later moment uit te zoeken wie de inbraak gepleegd heeft. Ook schrikken deze camera’s inbrekers vaak op voorhand af. Ze willen immers niet, dat hun daden worden vastgelegd. Kies voor een duur beveiligingssysteem, of ga voor goedkope dummycamera’s.
Tot slot is het raadzaam om de verlichting aan te laten staan, wanneer je tijdelijk van huis bent. Zo lijkt het alsof er iemand aanwezig is, wat je woning een minder interessant doelwit maakt!
Over de Auteur
Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen