3 tips om je tuin lenteklaar te maken - Artikel Post - Artikel Marketing

3 tips om je tuin lenteklaar te maken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 97 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

De lente is op komst! Nu we langzaamaan richting de warmere periode van het jaar gaan, kunnen we ons weer druk gaan maken om onze tuinen. Lekker buiten zitten doen we immers het liefst in een goed verzorgde tuin. Maar waar moet je op letten? Lees eerst eens de volgende tips, voordat je meteen een machine gaat huren in Emmeloord om je hele tuin om te ploegen!

Zorg voor groen

Een volledig betegelde tuin is zó 2018. Dit jaar gaan we weer voor groen! Met een mooi grasveld, planten en wellicht zelfs een vijver maak je je tuin een stuk gezelliger. Daarbij is het ook een stuk beter voor de bodem. Volledig betegelde tuinen laten nauwelijks water door, waardoor de bodem uitdroogt. Drie keer raden wat er op den duur met je dure tegels zal gebeuren. Ga daarom weer ‘ouderwets’ voor gras. Geen zin in maaien? Dan is kunstgras een perfecte oplossing! Tegenwoordig is goed kunstgras uit Genemuiden niet meer van echt te onderscheiden.

Maak een border met planten

Wil je graag een gezellig en tevens modern ogende tuin? Dan is het wellicht een goed idee om een stijlvolle verhoogde plantenborder aan te leggen. Baken je plantenstrook af met stenen of bijvoorbeeld houten bielzen. Deze geven de border een meer natuurlijke uitstraling. Plant vervolgens een kleurrijk arsenaal aan planten en je bent helemaal klaar voor de lente!

Anticipeer op hoge temperaturen

Hoewel sommigen het nog steeds met klem ontkennen hebben we natuurlijk te maken met een veranderend klimaat. Onze zomers zullen steeds warmer worden. Je wilt er dan natuurlijk niet per se op uit moeten trekken om verkoeling te zoeken. Dit kan ook gewoon in je eigen tuin! Maak bijvoorbeeld een mooie overkapping, waaronder je in de schaduw kunt zitten. Let wel op dat het geen veredeld tuinhuisje wordt, dat bijvoorbeeld alleen aan de voorzijde open is. Dan wordt het al gauw erg benauwd wanneer het kwik stijgt.

Verder kun je natuurlijk met water voor verkoeling zorgen. Tuindouches zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten en als je een beetje handig bent kun je er wellicht zelf eentje maken. Ook een bad - of een zogenaamde plunge pool - kan natuurlijk een fantastisch idee zijn, als je er de ruimte voor hebt.Over de Auteur

Specialist op het gebied van tuinieren 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[165 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[140 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo