FB pix 3 zaken die je moet regelen voor asbestverwijdering - Artikelpost

3 zaken die je moet regelen voor asbestverwijdering

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1186 | Aantal woorden: 321 | Datum: | 0 commentaar

Op het moment dat er asbest is ontdekt in een woning komt er veel bij kijken voor dat dit verwijderd kan worden. Ik zet een aantal zaken op een rij:

1. Asbest inventarisatie

Na het signaleren van asbest is belangrijk om vast te stellen of het verstandig is om het daadwerkelijk te verwijderen. Zo kan je hechtgebonden asbest vaak beter laten zitten omdat het niet direct gevaarlijk is. Maar er wordt ook gekeken op welke plek het zit en of er regelmatig mensen komen.

2. Toestemming vragen aan gemeente

Blijkt uit de inventarisatie dat het raadzaam is om te verwijderen en dat je dit wilt laten uitvoeren dan is het verplicht om vooraf toestemming te vragen aan de gemeente. De gemeente kan besluiten dat het met sloopvergunning moet gebeuren of zonder sloopvergunning mag. In beide gevallen dient het volgens de voorschriften te gebeuren. Gebeurt dit niet kan het gevaarlijk voor de gezondheid zijn en tot hoge boetes leiden. Voorschriften kunnen per gemeente verschillen.

3. Asbest (laten) verwijderen

Zoals al aangegeven in bovenstaande alinea zijn er twee mogelijkheden tot het verwijderen van asbest. Kleine oppervlaktes en materiaal zoals asbesthoudende vloertegels of vloerbedekking mogen vaak zonder sloopvergunning verwijderd worden. Dit kunt u vaak zelf doen.

Het kan echter ook zijn dat het alleen met sloopvergunning verwijderd mag worden. Dit mag enkel door een gecertificeerd asbestverwijdering bedrijf gebeuren. Voor beide gevallen geldt dat het naleven van de voorschriften van groot belang is omdat wanneer dit niet goed gebeurt dan de asbest verwijderen nog gevaarlijker kan zijn dan het laten zitten.Over de Auteur

John heeft jarenlange ervaring met asbest rondom huizen, appartementen, grote gebouwen en alle regels die hier bij komen kijken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo