5 manieren om als senior makkelijker trap te lopen - Artikel Post - Artikel Marketing

5 manieren om als senior makkelijker trap te lopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 78 | Aantal woorden: 431 | Datum: | 0 commentaar

De trap. Het staat stipt op nummer één wanneer het gaat om de meest onveilige plekken van een woning. Toch wil jij er als 65-plusser zo lang mogelijk gebruik van kunnen maken. De manier van bewegen houdt je namelijk langer fit. Maar hoe zorg je ervoor dat je ongelukken te slim af blijft? In deze blog delen wij een vijftal handige hulpmiddelen met je.

1. Extra trapleuning

Begint jouw evenwicht enigszins uit balans te raken? Dan kun je profijt hebben van een extra trapleuning. Laat deze aan weerszijden van de trap bevestigen. Het liefst door professionals. Zo kun jij je straks aan beide kanten vasthouden.

2. Antislip trapbekleding

Mensen die slecht ter been zijn hebben vaak de neiging om uit te glijden. Wanneer dit op de trap gebeurt, zijn de gevolgen veelal groot. Om dit te voorkomen kun je antislip op de tredes plaatsen. Dit zijn speciale strips die glijpartijen zoveel mogelijk tegen gaan.

3. Easysteppers

Soms heeft jouw probleem met traplopen niets met instabiliteit te maken. Je kunt simpelweg jouw voeten niet voldoende omhoog krijgen. Vervelend, want de ruimte tussen treden kun je niet makkelijk verkleinen. In dat geval kun je easysteppers laten plaatsen. Dit hulpmiddel is een simpel blok die je op iedere trede van de trap plaatst. Hiermee verklein je de afstand naar de eerstvolgende trede.

4. Assistep

Veel ouderen willen graag blijven traplopen. Ze hebben echter meer ondersteuning nodig dan enkel en alleen een extra trapleuning. In dat geval kun je gebruik maken van Assistep. Dit product is ontworpen op een technische universiteit in Noorwegen. Het achterliggende idee kun je vergelijken met schaatsen achter een stoel. In dit geval word je echter via de leuning naar boven én beneden geleid.

5. De traplift

Lukt het traplopen écht niet meer? Dan ben je natuurlijk niet van plan om de toegang naar de bovenste verdiepingen op te geven. Laat in dat geval een traplift van Well-Fair installeren. Met deze fijne methode kun je plaatsnemen op een stoel. Slechts één druk op de knop en je wordt naar boven geleid. Doordat dit hulpmiddel altijd op maat wordt gemaakt, weet je zeker dat je niet meer in jouw bewegingsvrijheid wordt beperkt.Over de Auteur

Specialist in hulpmiddelen die langer thuiswonen bevorderen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[171 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo