5 redenen om in Friesland te gaan wonen - Artikel Post - Artikel Marketing

5 redenen om in Friesland te gaan wonen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Friesland. De provincie staat vooral bekend om zijn watersport, Piet Paulusma, Sven Kramer, Epke Zonderland en de heerlijke streekgerechten. Maar hoe is het nu echt om daar te wonen? In deze blog behandelen wij enkele pluspunten.

Prachtige natuur

Veel mensen die met Friesland in aanraking komen, raken verliefd op de natuur. Naast het rustige platteland, kun je ook genieten van de vele Friese Meren, het strand, de bossen of de Waddeneilanden. De provincie heeft namelijk vier nationale parken, een breed aanbod aan meren én de Waddenzee. Dit laatste hoogtepunt is zelfs aangesloten bij het UNESCO werelderfgoed. Natuurliefhebbers kunnen in deze provincie écht hun hart ophalen.

Meer ruimte

Voor starters is het op het moment niet makkelijk om een woning te kopen. Daarnaast rijzen ook de huurprijzen de pan uit. Voor een leuk appartementje in Zwolle of Apeldoorn betaal je al snel zo’n 1000 euro per maand. Exclusief gas, water en licht! In Friesland liggen de prijzen veel lager. Voor 2,5 ton heb je - net buiten de steden - een prima optrekje met daarnaast een riante tuin. Dat hoef je in de Randstad niet te proberen!

Weinig files

Friesland kent - zeker in verhouding met de Randstad - maar weinig verkeer. Tuurlijk: je mag tijdens de spits de snelwegen A7 (Heerenveen - Groningen) en A6 (Joure - Emmeloord) niet onderschatten. Maar daaromheen is het qua verkeer prima te doen. Kom je vanuit Overijssel of Noord Holland deze provincie binnen? Dan kom je terecht in een oase van rust. Tuf maar lekker door!

Nuchtere cultuur

In de Randstad heerst het idee dat Friezen vooral erg stug zijn. Niets is echter minder waar. Ze zijn namelijk heel aardig en gezellig. Daarnaast zijn ze vooral nuchter. Ze houden niet zo van drama en zijn vaak heel hecht met elkaar. Daarnaast kunnen ze koken als geen ander! Geniet tijdens het tafelen van verse producten van het land en waag je eens aan die heerlijke streekgerechten. Droge worst. Oranjekoek. Beerenburg. Kom maar op!

Leuke dorpen en steden

In Friesland moet je het niet van de drukke steden hebben. Zelfs de grote plaatsen zoals Sneek, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ademen rust. Net zoals de dorpen eromheen zijn ze vooral erg gemoedelijk en gezellig. Daarnaast vind je er veel cultuur en activiteiten. Elk dorp kent zijn eigen jaarlijkse festiviteiten, zoals: de Sneekweek, De Skoattermerke in Oudeschoot of het Flaeijelfeest in Nieuwehorne. Genoeg te doen dus!

Benieuwd naar de mogelijkheden om in Friesland te wonen? De Vos Makelaardij kijken graag met je mee.Over de Auteur

Makelaar in Noordoost Friesland en Leeuwarden

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo