FB pix 5 tips om kleine ruimtes groot te doen lijken - Artikelpost

5 tips om kleine ruimtes groot te doen lijken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2996 | Aantal woorden: 812 | Datum: | 0 commentaar

Vaak hebben we kleine kamers in ons huis die small en overvol lijken. Natuurlijk kan je zo een kamer niet opeens groot krijgen, maar je kan de ruimte wel groten doen lijken aan de hand van enkele tips en kneepjes van het vak. Dus geen paniek, hier komen een paar slimme tricks die je huis ruimer gaan doen lijken:

1.       Spiegels

Dit is waarschijnlijk de oudste truc om je ruimte groter te doen lijken. Deze tip is erg populair omdat het niet enkel de ruimte vergroot, maar er ook een decoratie-element aan toevoegt. Spiegels reflecteren licht en geven de illusie van een grotere ruimte. Waar je deze ook plaatsen wil, in je slaapkamer, woonkamer, hal, badkamer,…  Spiegels zijn magisch: jouw kamertje lijkt nu dubbel zo groot.

2.       Licht

Lichtinval maakt hèt verschil in een kleine ruimte. Een goed belichte ruimte lijkt altijd groter.  Plaats lampjes op je nachtkastje, kandelaars in je woonkamer en zorg er voor dat je badkamer goed belicht is. Lampjes en lichtjes zijn dus een leuk idee, maar natuurlijk licht werkt nog beter.  Grote ramen en deuren zorgen voor veel lichtinval zodat je kamer er helder zal uitzien. Dus gooi je gordijnen open en laat het zonlicht binnen. Ook hier moet je je financieel geen zorgen baren, natuurlijk licht is helemaal gratis!

3.       Meubels

Ontdoe je van te veel meubilair in je kamer. Hoe meer meubels, hoe minder plaats en omgekeerd. Verwijder de nutteloze meubel zoals decoratiestukken, tafels, etc. Plaats het resterende meubilair op een manier die de ruimte open en vlot doet lijken. Plaats je meubels niet in hoekjes, zelfs in ruime kamers kan dit zorgen voor een gesloten en smal effect.

4.       Rommel

Rommel is de grootste vijand van de kleine ruimtes. Verwijder alles wat onnodig is. Je zal opeens merken hoe ruim en luchtig een kamer er in één slag kan uitzien. Zo weet je het, nodeloze spullen horen niet thuis in kleine kamers.

5.       Kleur

Donkere tinten doen een smalle ruimte nog kleiner lijken. Kies dus steeds voor lichte tinten van bijvoorbeeld blauw, groen, en wit. Wit, beige, crème en gebroken wit zijn de ideale kleuren voor smalle ruimtes. Gebruik kleuren die het meubilair beklemtonen. Indien de vloer in een donkere kleur is, is het zeker aangeraden lichte kleuren als beige en wit te gebruiken.

Vele gereputeerde verfhandelaars bieden een enorme reeks tinten voor de professionele verver en voor de individuele klusser die het werk zelf wil verrichten. Indien je problemen hebt met het kiezen van de juiste kleur voor je kamer, kan je steeds advies vragen aan onze kleurexperten waar sommige ketens over beschikken. Deze coloristen stellen de kleuren voor die het best in jouw ruimte passen, afhankelijk van het design, de grootte van de ruimte en de belichting.

Vele ketens bieden verf aan betaalbare prijzen, samen met verschillende verfaccessoires zoals vernis, verfborstels en verfrollen. Om de beste prijs te verkrijgen voor de verf kleuren zijn groothandelaars de beste optie. Zeker bij professioneel gebruik.Over de Auteur

Alexandre is de meest ervaren schrijver, is hij het ​​verstrekken van informatie met betrekking tot verf en de accessoires gebruikt in verf, is zijn ervaring in deze branche versterkt als hij werkt met Paint Trade Centre is gevestigd in Bruxelles.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo