5 tips om zelf je woning te verhuren - Artikel Post - Artikel Marketing

5 tips om zelf je woning te verhuren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 359 | Aantal woorden: 714 | Datum: | 0 commentaar

Je hebt een hele leuke relatie en wilt proberen om te gaan samenwonen. Of je hebt je droombaan in dat hele verre, maar warme land aangeboden gekregen. Dit zijn zomaar een aantal redenen waarom iemand zijn eigen woning wil verhuren. Maar wat nu te doen? Lees hier de 5 tips wanneer je zelf je woning gaat verhuren.

Tip 1. Weet wat je doet!

Voordat je gaat beginnen met het verhuren van je woning, is essentieel dat je weet wat je gaat doen. Er zijn namelijk belangrijke elementen die grote gevolgen kunnen hebben. Zo zijn er slechts onder beperkte voorwaarden mogelijkheden voor een huurcontract met een bepaalde duur. In de meeste gevallen ga je uitsluitend een huurcontract aan voor onbepaalde tijd, waarbij alleen de huurder het contract kan opzeggen. Een ander probleem waar je tegen aan kan lopen, is dat je hypotheekverstrekker het niet zomaar zal toelaten om je woning te verhuren. En zo zijn er nog een handvol wetten en regels waar je je als woningeigenaar aan zal moeten gaan houden.

Tip 2. Ga in zee met een expat

Wanneer je tijdelijk je woning gaat verhuren, wil je ook in zee met een tijdelijke bewoner van je woning. Expats zijn hiervoor aan te bevelen. Dit zijn hoger opgeleide arbeidsmigranten, die veelal op projectbasis een functie vervullen. Hierdoor zal het niet zo snel gebeuren dat een expat zich hier (in jouw woning) permanent zal willen vestigen. Daarnaast hebben deze expats vaak een goed salaris, profiteren zij van belastingvoordelen en krijgen zij mogelijk een vergoeding voor de huisvesting van hun opdrachtgever. Het is daarom waarschijnlijk dat je een solvabele huurder treft, wanneer je je huis verhuurt aan een expat.

Tip 3. Wees expat-friendly

Voor wat, hoort wat. Dit gezegde gaat ook op wanneer je je bij de verhuur van je woning richt op expats. Expats nemen vaak alleen enkele koffers mee, hierin passen vanzelfsprekend geen meubels in. Bied daarom je woning aan, voorzien van alle meubilair. Vergeet hierbij niet de basisvoorzieningen zoals potten en pannen, handdoeken, beddengoed etc. 
Vaak staat er in de arbeidsovereenkomst van de expat is dat het project tussentijds kan stoppen. Hiermee wordt dan ook hun contract beeindigd. Voor expats is het dan ook ontzettend belangrijk dat er een diplomaten clausule in het contract wordt opgenomen. Dit houdt in dat ze op zo een moment het huurcontract met een overeengekomen periode kunnen opzeggen.

Tip 4. Zorg voor een goede woningpresentatie

Een goede woningpresentatie leidt in veel gevallen tot een snellere verhuur. Ook zou je een hogere huurprijs kunnen waarmaken. Dit komt met name omdat de woningpresentatie van anderen er slecht uitzien. Vaak zijn er eenvoudige foto's genomen, waardoor de ruimtes er klein en donker uit kunnen zien. Dit pakt men veel beter aan bij de woning verkoop hier is het een uitzondering dat men slechte foto's gebruikt. Ook is de inrichting van essentieel belang. Dit is iets dat vaak vergeten wordt. Wanneer je je woning gaat verhuren wil je een zo groot mogelijk bereik hebben, haal je woning dus zo veel mogelijk leeg. Sla het overtollige meubilair en je persoonlijke spullen op. Daarnaast kan het geen kwaad om je muren en plafond even een nieuwe witte verflaag te geven.

Tip 5. Belasting

Zorg dat je niet met verassingen te kampen krijgt! Wanneer je je woning verhuurt dien je rekening te houden met de fiscale gevolgen hiervan. Dit kan per specifieke geval verschillen. Laat je dus vooraf goed adviseren door jou belastingadviseur.

Hopelijk zijn deze tips waardevol voor je geweest en durf je de verhuur van je woning zelf aan. Ben je nog niet zo zeker van je zaak en laat je de verhuur liever over aan een professionele partij, laat je dan bijstaan door een makelaar dat gespecialiseerd is in tijdelijke verhuur aan expats.

Over de Auteur

Francis Etsiwah eigenaar van FE Real Estate en Verhuurmakelaars.amsterdam. Beide merken onderssteunen hem bij zijn dagelijkse activiteiten als makelaar. Zijn werk is zijn passie en schrijft in zijn vrije daarom veel over zijn beroep. Hierbij probeert hij mensen vooral te informeren en te voorzien van gratis advies. Service hoeft ten slotte niet altijd geld te kosten. Blijken zijn artikelen te weinig zekerheid te geven om zelf je woning te verhuren, dan helpt hij natuurlijk heel graag! Vrijblijvend contact opnemen is dan ook mogelijk. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[177 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo